Pieperine

Wie in ieder geval een beetje geïnteresseerd is in koken heeft een van de meest populaire kruiden in de keuken, namelijk zwarte peper. Het is een toevoeging aan veel gerechten, met een karakteristieke, licht baksmaak, die het gevolg is van de inhoud van een chemische verbinding die piperine wordt genoemd. Het is een 100% natuurlijke, veilige stof, en dankzij het is peper iets meer dan een eenvoudige specerij, en zijn talrijke, uiterst waardevolle gezondheidseigenschappen kunnen niet worden onderschat.

Piperine – wat is het eigenlijk?

Piperine is een chemische verbinding, behorend tot de groep van de alkaloïden, gevonden in de schelp van zwarte pepervruchten, een plant afkomstig uit Zuidoost-Azië, kleurloos of geel, oplosbare stof, waarvan de scherpe, brandende smaak niet kan worden verward met iets anders. Het wordt al jaren gebruikt in de geneeskunde vanwege zijn gezondheidseigenschappen, gunstige effecten op het menselijk lichaam en vooral op het spijsverteringsstelsel. Het wordt aangetroffen als een populaire toevoeging aan veel supplementen ter verbetering van de spijsvertering en metabolisme, effectief ondersteunen van het gewichtsverlies proces.

Piperine – gezondheidseigenschappen

peper in een pot

Piperine, verkregen uit deze kleine, zwarte korrels en die smaak geven aan onze favoriete gerechten, wordt al lang gebruikt bij de behandeling en preventie van vele, vaak zelfs zeer ernstige ziekten. Het is dus de moeite waard om peper of piperinesupplementen in je dieet op te nemen, en de gezondheidseigenschappen die het vaakst door specialisten worden aangegeven zijn dat ook:

  • regulering van alle spijsverteringsprocessen door het verhogen van de intensiteit van de afscheiding van spijsverteringssappen. Het behoort ook tot de groep van de zogenaamde thermogene stoffen, d.w.z. stoffen die de lichaamstemperatuur verhogen en zo onze stofwisseling versnellen;
  • een betere bloedtoevoer naar het spijsverteringsstelsel, zodat alle voedingsstoffen die we met voedsel leveren sneller worden opgenomen;
  • preventie van hart- en vaatziekten, minimaliseert het risico op stolsels, beroertes en hartaanvallen;
  • efficiëntere werking van het immuunsysteem, verhoogt de weerstand tegen verschillende infecties;
  • diuretische en reinigende werking, die de verwijdering van toxines en andere gevaarlijke stofwisselingsproducten en gevaarlijke parasieten uit het lichaam vergemakkelijkt;
  • vertraging van neurodegeneratieve processen, onvermijdelijk met de leeftijd, verbetering van de algemene mentale conditie, behandeling van depressieve symptomen;
  • de mentale capaciteit, met name concentratie en geheugen, te verhogen, wat nuttig is op alle leeftijden;
  • anti-oxidant, anti-inflammatoire en anti-kanker eigenschappen. Piperine helpt om kankercellen te bestrijden zonder de gezonde cellen te beschadigen.

Piperine – efficiënt voor vermageringsdieet – efficiënt voor vermageringsdieet

de man meet zijn buik met een centimeter

Dergelijke voordelen zijn zeker onmiskenbaar, maar de steeds groeiende populariteit van piperine is vooral te danken aan zijn afslankende eigenschappen. Regelmatig eten van de aanbevolen hoeveelheden zwarte peper verhoogt de intensiteit van het thermogenese proces, verhoogt veilig de lichaamstemperatuur om overtollig lichaamsvet te verbranden en het proces van lipase, dat op zijn beurt overtollige calorieën verbrandt. Piperine helpt ook op andere manieren om vet te verbranden, door directe beïnvloeding van de genen die verantwoordelijk zijn voor de vorming en accumulatie van vetcellen.

Het reguleert de afscheiding van maag, alvleesklier en andere belangrijke spijsverteringsenzymen, en het belangrijkste is dat het geen bijwerkingen veroorzaakt, dus het gebruik ervan is volledig veilig. Let er alleen op dat u het niet te overdoseren, wat kan leiden tot irritatie van de maagslijmvliezen, en de maximale duur van het gebruik mag niet langer zijn dan 3 maanden, bij de aanbevolen dagelijkse dosis van 5 – 10 mg. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat het een stof is die alleen de spijsvertering en vetverbranding ondersteunt, en zonder een gezonde, evenwichtige voeding en een groot deel van de dagelijkse lichaamsbeweging hebben we niets om van een groot en snel gewichtsverlies te dromen.

Piperine – effecten en meningen

Zoals u kunt zien, piperine is niet een wondermiddel voor het verliezen van gewicht, maar de talrijke voordelen maken het een belangrijk ingrediënt in supplementen die het veel gemakkelijker maken om gewicht te verliezen. Hun doeltreffendheid is niet alleen bevestigd door professionele diëtisten, maar ook door medische specialisten, dus is het de moeite waard om te beslissen om er een te gebruiken. De weg naar het gewenste slanke figuur zal zeker gemakkelijker zijn, en met de piperinetabletten kunnen we een uitgebreide en veelzijdige actie verwachten. Geleidelijk aan zullen alle spijsverteringsprocessen en de stofwisseling in het lichaam verbeteren, en het lichaam zal bijna volledig gereinigd zijn van giftige stoffen. Er zal ook een zichtbare vermindering zijn van de hoeveelheid vet die op de buik, dijen of heupen wordt afgezet, die zal worden vervangen door steeds krachtiger spierweefsel.

Van de vele preparaten met de toevoeging van piperine, die op de Poolse markt te koop zijn, vallen er twee bijzonder gunstige preparaten op, Piperinox en Silvets, rijk aan vele andere stoffen, waardoor we snel terug zullen keren naar het gewenste, lagere gewicht. Ze bevatten cayenne peper extracten, gemberwortels en guarana of de populaire acai bessen, bekend bij alle liefhebbers van een gezonde levensstijl. Meningen over piperine zijn te vinden op tal van discussieforums gewijd aan vermagering, maar helaas zijn ze niet duidelijk positief. We kunnen ook een ontmoeting met meer kritische in toon, hoewel de meest voorkomende gebreken van de piperine zijn de iets te trage werking. Naar onze mening is het echter de moeite waard om geduld te hebben, af te wachten, en de effecten die dit oplevert, kunnen echt verrassend zijn.