Rijst quinoa (Quinoa) is een van de meest voedzame producten die die we kunnen gebruiken in de thuiskeuken. Het wordt ook wel met Peruaanse rijst, en in de afgelopen jaren, over haar… werden de eigendommen erg luidruchtig. In de oudheid. werd voornamelijk gefokt door de Inca’s, en is tot op heden één van de volgende van voedzame schatten in Zuid-Amerika. In Polen is er ook een groeiend aantal meer mensen wedden op quinoa. Welke voedingseigenschappen heeft het en hoe we het kunnen voorbereiden.

Wat is Quinoa?

Rijst quinoa is een voedingsrijke plant die zetmeelrijke zaden produceert. Quinoa is een bron van gezonde eiwitten, gezonde vetzuren, waardevolle vitaminen en mineralen. Dus het is een product dat is de moeite waard de invoering van uw dieet, willen verrijken met iets gezond, die ons in staat zal stellen om een goede conditie van het lichaam te handhaven. Naast de hoge voedingswaarde heeft quinoa nog andere gezondheidseigenschappen die ik in dit artikel zal beschrijven.

Quinoa

Quinoa is een product dat zijn waarde zal bewijzen… in het dieet van mensen met een glutenintolerantie. Het is een uitstekende een alternatief voor andere graanproducten.

Quinoa – Eigenschappen

Rijst quinoa wordt gekenmerkt door het gehalte aan vele vitaminen en mineralen die van invloed zijn op voor het welzijn van onze gezondheid. Hoewel het niet echt voor granen is. behoort tot, werd vroeger de “gouden korrel van de Inca’s” genoemd. om voedingsredenen. Laten we eens kijken wat kenmerkend is voor de uit de Quinoa.

Bevat alle noodzakelijke aminozuren

20% van alle quinoa-ingrediënten bevat een voor de mens toegankelijk eiwit. Dat is hetzelfde. maakt het een uitstekend product voor sporters en mensen in de van alle leeftijden. Dankzij het hoge gehalte aan proteïnen en aminozuren, met een hoog gehalte aan proteïnen en aminozuren, met kan met succes vlees vervangen, wat het vlees uitstekend maakt. een alternatief voor veganistisch.

Het heeft meer calcium dan melk.

Van een hoog calciumgehalte dat bekend is bij het gaat allemaal om melk. Ondertussen heeft de rijst-quinoa er veel mee te maken… meer. Het is daarom ideaal voor mensen die niet kunnen eten… zuivelproducten. De Quinoa kan helpen om de gezondheid van het bot te verbeteren, wordt daarom met name aanbevolen voor kinderen en jongeren tijdens de periode van groei, ouderen, sporters, zwangere en zwangere vrouwen en vrouwen in de in het midden van een menopauze.

Het is een geweldige antioxidant.

Rijst-quinoa is een rijke bron van anti-oxidanten, die op verschillende manieren in ons lichaam worden aangetroffen functies. Hun belangrijkste taak is het afremmen van vrije radicalen, en waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd. En wat meer is…, anti-oxidanten reinigen ons lichaam en beschermen onze organen tegen kanker. Studies tonen aan dat regelmatige quinoa consumptie van quinoa rijst versterkt het hart, zuivert het bloed, verlaagt het niveau van het kwaad… cholesterol en bloeddruk. Dankzij de inhoud van methionine, heeft een gunstig effect op ons haar, huid en nagels.

Vezelbron

Kan Quinoa u helpen gewicht te verliezen? Ja, omdat het een grote hoeveelheid gezonde voedingsvezels bevat, die het werk van onze darmen regelt en de spijsvertering ondersteunt. Bovendien zwelt de vezel op in de darmen, waardoor we lange tijd een gevoel van verzadiging krijgen en ons beschermen tegen honger en eten. Geen wonder dat het vaak een van de hoofdingrediënten is in diëten, gemaakt door specialisten in gezonde voeding.

Lees ook: Fibre Select – vezel die C zal helpen om gewicht te verliezen

Goed voor diabetici.

Rijst quinoa wordt gekenmerkt door met een lage glycemische index. Dit betekent dat het niet de oorzaak is van glucose pieken in het bloed en kan gebruikt worden door mensen met diabetes mellitus en obesitas.

Bron van diverse vitaminen en vitaminen en delfstoffen

Zoals ik al eerder zei, staat Quinoa bekend om zijn rijke samenstelling van voedingsstoffen. Het is niet alleen een bron van eiwitten, maar ook een bron van gezonde vetten, waardoor het atherosclerose kan voorkomen. Rijst quinoa bevat grote hoeveelheden vitamine E en ijzer.

Rijst quinoa in preventie gezwellen

Recent onderzoek naar de rijst quinoa toonde enkele verrassende resultaten. Geschat wordt dat het systematisch gebruik van haar consumptie kan bevorderlijk zijn voor de remming van kankercellen. Huidige tests zijn uitgevoerd bij ratten die aantoonbaar een positief effect van quinoa in de strijd tegen kankercellen.

Rijst-quinoa – toepassing in keukens

Omdat we al weten dat het de moeite waard is om Quinoa te eten, laten we eens kijken hoe we het in de keuken kunnen bereiden. Door zijn licht zoete smaak is quinoa een goede aanvulling op gezonde desserts. We kunnen het gebruiken voor yoghurt, muesli en havermout, het is ook geschikt voor andere koude desserts: ijs, cocktails en gebak.

Rijst-quinoa

In droge gerechten zal Quinoa ons vervangen door rijst, gries of pasta. Het smaakt heerlijk bij groenten en vlees, dus we kunnen het gemakkelijk aan het gerecht voorstellen en een diner bereiden.

Quinoa – hoe te koken?

Voor het koken worden de compostkorrels Spoel de rijst rijst zeer grondig af onder stromend water. Kook zoals traditionele rijst in een verhouding van 1:2 (1 glas saus op de Twee glazen water) gedurende ca. 10-15 minuten.

Rijst-quinoa – Waarden tabel

Voedingswaarde van gekookte saus van rijst in 100 g

Energiewaarde – 120 kcal

Totaal eiwitgehalte – 4,40 g

Vet – 1,92 g

Koolhydraten – 21,30 g (inclusief suikers) eenvoudig 0,87)

Vezel – 2,8 g

Vitaminen

Thiamine – 0,107 mg.

Riboflavine – 0,110 mg

Niacine – 0,412 mg.

Vitamine B6 – 0,123 mg.

Foliumzuur – 42 μg

Vitamine A – 5 IE

Vitamine E – 0,63 mg.

Mineralen

Calcium – 17 mg

Ijzer – 1,49 mg

Magnesium – 64 mg – 64 mg

Fosfor – 152 mg

Kalium – 172mg

Natrium – 7 mg

Zink – 1,09 mg

Kijk eens: Slim Dream Shake – een heerlijke cocktail voor gewichtsverlies!