In de vorige inzendingen presenteerde ik het meest effectieve dieet voor spiermassa en de beste training om dit te helpen opbouwen, maar dit zal niet mogelijk zijn zonder gelijktijdige regeneratie van het lichaam. Veel mensen die regelmatig sporten of sporten in de sportschool lijken het te vergeten, niet wetende dat ze op deze manier tot ernstige gezondheidsproblemen kunnen leiden. We hebben vrijwel dagelijks regeneratie nodig, als we er niet voor zorgen, zullen we onmiddellijk een afname van de efficiëntie van het lichaam voelen, zowel fysiek als mentaal.

Een pauze van de training – een rust die je nieuwe kracht geeft.

gewichtheffen

Vanaf de oefeningen voor spiermassa en het dragen van meer en meer gewichten in de sportschool, beseffen veel mensen, vooral degenen die hun avontuur met deze prachtige sport beginnen, niet hoe goed de spierweefselgroei plaatsvindt. De training zelf, zelfs de meest intensieve, stimuleert de spieren alleen maar om te groeien, wat ook daadwerkelijk gebeurt in de fase van hun rust, en overtraining en het niet geven van de juiste hoeveelheid tijd om te regenereren kan het hele complexe proces verstoren. Het belang van rust, die, mits goed gepland, een aantal voordelen kan opleveren, waarvan de belangrijkste zijn:

  • 100% herstel van de verloren kracht, inclusief mentale kracht, waardoor motivatie voor verdere training wordt gegeven;
  • het risico op letsel aanzienlijk te verminderen;
  • het vermijden van het negatieve effect van overtraining op het lichaam;
  • verbetering van het algemene welzijn.

Ons lichaam laat ons meestal weten dat er iets mis mee is, we voelen ons verzwakt, we willen niet alleen geen oefeningen doen, maar ook veel schijnbaar eenvoudige dagelijkse activiteiten uitvoeren. Een dergelijke zwakte en onmogelijkheid om bijvoorbeeld een eerder aangenomen opleidingsplan te realiseren is een duidelijk waarschuwingssignaal, dat in ieder geval niet onderschat mag worden. De symptomen zijn zo kenmerkend dat ze niet over het hoofd kunnen worden gezien, algemene zwakte, sterk zweten, trillen van ledematen, slechte motorische coördinatie, verhoogde hartslag en lichaamstemperatuur, dyspneu, pijn in spieren en gewrichten, toenemende uitdroging van het lichaam.

Regeneratie van het lichaam – hoe de spieren onmiddellijk na de training te verzorgen

De rest na een intensieve training is zeker niet gebaseerd op het liggen op een taart. Het kan verrassend zijn dat spieren een zachte stimulatie nodig hebben, zorgvuldig geselecteerde oefeningen om ze te ontspannen en geleidelijk in een staat van stagnatie te brengen. Op deze manier beschermen we het lichaam tegen schokken, de mogelijkheid van verzuring en veneuze verstoppingen en pijn. Naast ontspannings- en strekoefeningen kunt u ook naar het zwembad gaan, springen, joggen of fietsen. Helaas zal het soms ook nodig zijn om een langere pauze te nemen, boven de aanbevolen 24 – 48 uur, maar meestal is het voldoende om dag na dag niet met dezelfde spieren te trainen.

Een ander belangrijk principe dat we moeten volgen is de juiste voeding en voeding na de training. Het valt niet te ontkennen dat we tijdens intensieve fysieke activiteit een enorme hoeveelheid calorieën verbranden en het is noodzakelijk om eventuele energietekorten onmiddellijk aan te vullen. Daarom moeten we binnen 2 uur na de training een energierijke maaltijd vol koolhydraten, vetten, vetten, natuurlijk de gezonde vetten en eiwitten eten, zodat het lichaam niet zijn eigen spieren verbrandt in plaats van vetweefsel. Vermijd alle ongezonde snacks, snoep en ijs door alleen producten te kiezen die voedingsstoffen bevatten die het regeneratieproces effectief ondersteunen en versnellen. Een soortgelijke regel geldt voor stimulerende middelen en waarschijnlijk niet nodig om iemand eraan te herinneren dat alcohol de grootste vijand van elke atleet is.

Regeneratie van het organisme – principes die niet alleen voor sporters van belang zijn

zwemmen

Een goede regeneratie wordt door specialisten niet alleen aanbevolen aan mensen die actief zijn in de sport, maar ook aan vrijwel iedereen. Onze vermoeidheid wordt beïnvloed door vele factoren, niet alleen lange uren in de sportschool, maar ook vermoeiend kan zijn werk of overmatige huishoudelijke taken. Ook hier zal een beetje rust nuttig zijn, maar net als na de training is het goed om zich aan een paar beproefde regels te houden:

  • Slaap is het beste medicijn, het moment waarop ons lichaam zich volledig herstelt dankzij de intensieve werking van het groeihormoon, waarvan de werking neerkomt op het volledige herstel van alle mogelijke schade aan het spierweefsel. Om dit mogelijk te maken, moeten we echter dezelfde slaapduur instellen, tussen 7 en 9 uur per dag en regelmatige tijden waarop we gaan slapen. We slapen altijd in een goed geventileerde kamer en de optimale temperatuur is 18 – 22 graden Celsius;
  • Goed gekozen voeding en een goede hydratatie van het lichaam, zonder welke we geen reden hebben om te dromen van het aanvullen van het gebrek aan voedingsstoffen. Dieet is niet alleen de basisprincipes die we al beschreven hebben, maar ook het regelmatige gebruik van voedingssupplementen als aanvulling op alles wat we niet van voedsel voorzien, en een van de aanbevolen voedingssupplementen is Mass Extreme. Nalatigheid in de hydratatie van het lichaam leidt tot de verzwakking van onze fysieke conditie, storingen in de werking van veel belangrijke systemen, met name nerveus, bloed en urinewegen en gevaarlijk in de gevolgen van oververhitting van het lichaam. Daarom is het noodzakelijk om vloeistoffen regelmatig aan te vullen, niet alleen tijdens de training, maar ook met isotonische preparaten, die zorgvuldig geselecteerde doses noodzakelijke elektrolyten bevatten;
  • een warm bad na een training of een dag hard werken, en natuurlijk hebben we het hier niet over urenlang in een bad liggen, wat contraproductief kan zijn. Het nemen van een warme en een koude douche afwisselend, waardoor de spierspanning en eventuele gewrichtspijnen effectief worden verminderd en een positief effect op het bloedcirculatiesysteem wordt bereikt, geeft betere resultaten. Soortgelijke effecten worden ook gegeven door de sauna, ontspannend, ontspannend, zodat u snel het gevoel van vermoeidheid en melkzuur uit de spieren kunt wegnemen. Het mag echter niet onmiddellijk na de training worden gebruikt en wordt niet aanbevolen voor mensen die lijden aan longziekten, reumatoïde artritis en hart- en vaatziekten. U kunt ook gebruik maken van het zwembad, en zwemmen verhoogt niet alleen de efficiëntie van het ademhalingssysteem, maar verlicht ook de wervelkolom en versterkt bijna alle delen van de spieren;
  • massages en andere behandelingen door professionele fysiotherapeuten om snel de volledige lichamelijke conditie te herstellen, de effecten van blessures te verwijderen, ontstekingen van spieren en gewrichten te verminderen en bijvoorbeeld koude kompressen hebben ook een pijnstillend effect.