Rode thee (Pu-erh, Oolong, Puszong) ondersteunt het afslankproces en verlaagt het cholesterolgehalte en beschermt tegen cariës. Lees het artikel en ontdek welke gezondheidsbevorderende eigenschappen Pu-erh thee heeft. Hoe kan ik brouwen om volledig gebruik te maken van de attributen? Welke rode thee is het waard om te drinken?

Rode thee werd door de Chinezen drakenthee genoemd. Een nieuwsgierigheid kan het feit zijn dat het ooit dagelijks door de Polen werd gedronken. Een van onze nationale herinneringen is haar – rode thee Oolong, en de gepoloniseerde naam is Ulung. In die tijd was het veel goedkoper en veel toegankelijker. In het verleden realiseerden weinig mensen zich dat zo’n bruine, geurige thee een echte delicatesse is.

Rode thee om af te slanken – Oolong, Puszong, Pu-erh

Rode thee wordt beschouwd als een van de meest aromatische theeën. Het heeft een kruidige smaak en karakteristieke geur. Het ondergaat een lichte gisting, die wordt onderbroken wanneer de bladeren aan het einde rood worden.

Er zijn verschillende soorten rode thee, maar ze behoren allemaal tot ondergegiste thee. Ze worden voornamelijk gebruikt in Zuidoost-China en Taiwan. Het ras Puszong heeft een relatief kort fermentatieproces voor andere rassen. Het wordt gebruikt bij de productie van jasmijnthee. Pu-erh thee daarentegen is het meest effectief in de strijd tegen overmatig lichaamsgewicht. Na de gisting rijpt het bovendien onder speciale omstandigheden. Daarom rijpen de beste en duurste theesoorten meer dan vijftig jaar. Er is ook een derde soort rode thee – Oolong.

Rode thee en afslanken

Fermentatieprocessen vinden plaats in rode thee veel korter dan in zwarte thee, omdat het veel meer enzymen en polyfenolen bevat. Dit komt door hun afslankende eigenschappen. Polyfenolen, d.w.z. tannines, stimuleren de galafscheiding en vergemakkelijken de vertering van voedsel. Ze versnellen ook de stofwisseling van vetten en zetten ze om in energie.

Rode thee om af te slanken – hoe te gebruiken?

De gemakkelijkste manier om gewicht te verliezen is om elke dag ongeveer 5-6 kopjes Pu-erh thee te drinken. Het belangrijkste is dat ze veel minerale verbindingen en micro-elementen bevatten, evenals cafeïne, polyfenolen, d.w.z. tannines, mangaan, fluor, calcium, essentiële oliën en eiwitten. Om deze reden voorkomt rode thee effectief cariës. Het verbetert ook het geheugen, reguleert arteriële hypertensie, maar heeft ook diuretische eigenschappen. Zoals recente studies hebben aangetoond, vermindert rode thee ook het risico op kanker.

Het is waar dat rode thee een goede spijsvertering ondersteunt, de werking van het spijsverteringsstelsel verbetert en vetten verbrandt. Het is echter niet de moeite waard om te geloven dat het drinken ervan ons slanker zal maken. Het kan een ideale bondgenoot zijn voor een gezonder en rationeler dieet. Dus als je minder calorieën gaat eten en 4-6 kopjes rode thee per dag drinkt, zul je de resultaten zeker in een snel tempo opmerken. Het is aan te raden om een half uur na elke maaltijd te drinken, zodat het het het beste werkt.

afslankingsinfusie

Rode thee voor overschrijding

Een dergelijke infusie van rode thee ondersteunt de spijsvertering en verwijdert het gevoel van een volle maag. Het stimuleert ook de afscheiding van maagsap, waardoor de spijsvertering van voedsel wordt verbeterd.

In de wereld is de productie van thee een verscheidenheid aan thee:

  • Zwarte thee – meer dan 75%.
  • Groene thee – ca. 20%.
  • Rode thee – ca. 5%.
  • Witte thee – ca. 2%.

Rode thee heeft een stimulerend effect

De stimulerende effecten van rode thee zijn gekoppeld aan het cafeïnegehalte van de thee. De stof die in deze thee aanwezig is, heeft een heel ander effect dan koffie. Cafeïne in de koffie wordt al geabsorbeerd in de maag, dus het werkt zeer snel. Deze verbinding, die in thee zit, is opneembaar in de darmen, waardoor het veel langzamer in de bloedbaan ontsnapt.

Lees ook: Groene koffie om af te slanken

Rode thee voor een koude

Het gehalte aan rode thee is een mengsel van polyfenolische stoffen die bacteriën en virussen effectief bestrijden. Hierdoor kan thee worden gebruikt voor de preventie en behandeling van infectieziekten zoals griep, verkoudheid, diarree, ontsteking van de mondholte, slijmvliezen of tandvlees.

Thee bevat echter dezelfde cafeïne als koffie, maar in dit geval is het effect anders.

Rode thee en andere theesoorten

Een kopje rode thee levert 12 mg cafeïne en 60-120 mg koffie. Zwarte thee 110 mg maar groene thee 8 mg. Daarom is er in 5-6 kopjes rode thee evenveel cafeïne als in één kleine zwarte thee.

Cafeïne in de koffie wordt snel geabsorbeerd, waardoor de hele bloedbaan onmiddellijk wordt gestimuleerd. Aanwezig in thee is assimileerbaar veel langzamer, en door de grote hoeveelheid polyfenolen – tannines. Dankzij hen heeft thee zijn eigen unieke smaak, maar blijft het veel langer in het menselijk lichaam. Om deze reden is het gebruik zachter, en het resultaat is langdurig.

Rode thee heeft, net als groene thee, veel gezondheidsbevorderende en afslankende eigenschappen. Daarom is het de moeite waard om gezonde voedingssupplementen met groene thee extracten zoals Silvets. Dit is een betrouwbaar voedingssupplement dat is getest door veel lezers van onze blog, die de effectiviteit ervan bevestigen. Lees hier meer over deze voorbereiding.

silvets vak