De meest effectieve manier om een roker te hoesten? Stop met roken! Als je afscheid neemt van je verslaving, vervelende en soms zelfs ondraaglijke hoest, zal het geleidelijk aan voorbij gaan. Als u echter nog niet het punt in uw leven hebt bereikt waarop u volledig wilt stoppen met roken, probeer dan op zijn minst de hoeveelheid sigaretten die u rookt te verminderen en gebruik een van de volgende methoden.

Rokershoest – symptomen

Rokershoest is een veel voorkomende kwaal onder rokers, waarvan de intensiteit toeneemt met de duur van de verslaving en de hoeveelheid gerookte tabak. Dit specifieke type hoest wordt veroorzaakt door voortdurende irritatie van de luchtwegen door sigarettenrook en de schadelijke stoffen die het bevat. Om zich tegen deze giftige stoffen te beschermen, reageert het lichaam met een plotselinge en intense verwachtingsreflex.

De belangrijkste symptomen van een rokershoest zijn: gewelddadige, vermoeiende hoestaanvallen (vooral die welke ‘s ochtends, na het wakker worden en na het roken toenemen), kortademigheid, ademhalingsproblemen en de hoeveelheid dichte afscheiding in de hoest, die steeds moeilijker te verslikken is, neemt in de loop der jaren toe.

Rookhoesttabletten

Zoals ik al zei, is het beste hoestmiddel voor een roker om te stoppen met roken (een goede kwaliteitssupplement zoals Nicorix zal u helpen om dit te doen) of zelfs om de hoeveelheid gerookte tabak te verminderen. Er zijn ook een aantal kruiden- en farmaceutische producten, waarvan een van de meest populaire recentelijk de hoesttabletten van de roker Detusan (in de vorm van zuigpillen) zijn. In de samenstelling van dit preparaat vindt u plantenextracten – van de IJslandse korstmossen, de wortel van de Orthophallus en de moerasbloemen, evenals menthol en etherische oliën – eucalyptus, munt en citroen.

De werkzame stoffen Detusan werken beschermend en hydraterend op de slijmvliezen van de keelholte, verminderen de intensiteit van hoestaanvallen, remmen de hoestreflexen, hebben een verfrissende en kalmerende werking, vergemakkelijken de ademhaling. Roker Detusan hoestsiroop met een vergelijkbaar effect maar met een iets slechtere samenstelling is ook verkrijgbaar.

Rokers hoest – zelfgemaakte manieren

oliën

Als u last heeft van een ernstige hoest van sigaretten, kunt u dit verlichten door niet alleen kant-en-klare pillen en siropen in te nemen, maar ook door gebruik te maken van zelfgemaakte hoestmethodes.

Een daarvan is de systematische inademing, die u gemakkelijk kunt doen door kokend water in een kom te gieten, een etherische olie toe te voegen met een slijmoplossend, hoestwerend en verfrissend effect (bijv. pijnboom, munt, eucalyptus, tijm).

Een andere natuurlijke manier om een rokershoest te bestrijden is om regelmatig infusies te drinken van kruiden zoals: rechtschapen marshmallow, lavendel, tijm, rozemarijn, hoef, hoef, hoefijzer, tijm.

De zelf bereide uiensiroop zal ook een verwachtingsvolle, bronchiale dilatatie, anti-inflammatoire, antibacteriële en kalmerende werking hebben. Rokershoest wordt ook geholpen door anijs en gember, die zo vaak mogelijk aan de thee moeten worden toegevoegd of ermee moeten worden verrijkt. Tot slot is het de moeite waard om de eenvoudigste, maar ook zeer effectieve zelfgemaakte manier te noemen om een roker te hoesten, d.w.z. om elke dag een grote hoeveelheid water (min. 2 liter) te drinken. Een goede hydratatie van het lichaam bevordert de verdunning van slijm in de luchtwegen.

Lees het ook: Zyban – meningen, actie en effecten (ook bijwerkingen) van een sterk anti-tabaksmedicijn