Spierrollen is een activiteit die professionele sporters zich het vaakst herinneren. Het brengt echter vele voordelen met zich mee en moet niet alleen inzetten op mensen voor wie dagelijkse activiteiten een vorm van aangename tijdsbesteding zijn, maar ook op mensen die een sedentaire levensstijl leiden. Waarom zou ik dat doen? Rolling is geweldig voor onze mobiliteit, verlicht spierspanning, die nuttig wordt in de strijd tegen stress. Het maakt het mogelijk om spieren en fascia te rekken, verbetert het humeur, en maakt het ook mogelijk om cellulitis sneller kwijt te raken. Dit zijn echter niet de enige voordelen van het rollend materieel. Laten we eens kijken waarom het de moeite waard is om te rollen, hoe het te doen en welke rol te kiezen?

Rolling – wat is het?

Rollen is een methode van zelfmassage, die kan worden uitgevoerd met behulp van speciale massage rollers, meestal gemaakt van zacht of hard schuim. Het doel van een dergelijke massage is het verminderen van de spanning in spieren en fasciën, zodat we het hele lichaam kunnen ontspannen, de bloedtoevoer naar de weefsels positief kunnen beïnvloeden of de mobiliteit van de beweging kunnen vergroten. Rollen is vooral bij pijn aan te bevelen, maar het kan ook worden gedaan om de spieren te rekken en hun regeneratie te versnellen.

vrouwenpraktijken

Als een spier pijn doet, kan het rollen pijn veroorzaken, maar het is een goed symptoom om te overleven en zich na enkele ogenblikken opgelucht te voelen. Het oprollen kan voor of na een training gebeuren. Deze methode van bewegen wordt ook aanbevolen voor revalidatie en voor mensen die een zittende levensstijl hebben of in een enkele positie werken. Rollen op een roller is een grote hulp bij het verlichten van rugpijn en een geweldige manier om fit te blijven tijdens het werken op kantoor.

Wat is er aan de gang?


Het walsen bestaat uit het masseren van de spieren op een speciaal ontworpen rol, de zogenaamde rollenbaan, die we onder de pijnlijke plek plaatsen, en een beweging maken die vergelijkbaar is met om het deeg naar voren en naar achteren uit te rollen. De taak van het walsen is om ontspanning van met name spieren en fascia, hoewel uitgevoerd Bewegingen hebben ook vele andere voordelen, waaronder Verstevig de huid door het verminderen van cellulitis.

Rollend – effecten

De effecten van een systematische Rolling is, onder andere:

 • Verbeteren van de mobiliteit en gezamenlijke mobiliteit;
 • betere bloedtoevoer naar spieren en weefsels;
 • om de spieren los te maken van de fascia;
 • de eliminatie van pijn in de spier of het gewricht;
 • stevigheid van de huid, vermindering van cellulitis;
 • het versnellen van de spierregeneratie na de training;
 • Verbeterde spierflexibiliteit;
 • minder verzuring.

Regelmatig omrollen is bevorderlijk voor verbetering van de opleidingsresultaten bij actieve mensen. Fysiotherapeuten echter. dergelijke oefeningen ook aan te bevelen aan mensen die dat niet willen of niet willen. kunnen ze oefenen. Het dagelijkse leven wordt geassocieerd met frequente stress, dat ons hele lichaam aantast. Chronisch vermoeidheid en pijn gelokaliseerd in de spieren kan het gevolg zijn van hun overmatige spanning, die veroorzaakt werd door ergernis of te lang in één positie zitten. Rollen helpt om het lichaam en de geest te ontspannen, waardoor een gezond ontspanning en verbetering van ons welzijn.

Massage roller – hoe te kiezen?

Effectief oprollen vereist selectie een geschikte massageroller. Er zijn verschillende soorten van dit type apparatuur die ons zal helpen onze spieren te ontspannen en onze prestaties te verbeteren bloedtoevoer naar de weefsels. Zal eender welke wals het masseren doen van de massa’s enig deel van het lichaam?

Gladde rollen

Ze worden gekenmerkt door een gladde een oppervlak zonder oneffenheden. Schuim versies zijn beschikbaar zacht of hard. Het is voornamelijk bedoeld voor de volgende personen Beginners en degenen die zich richten op de landbouw, ondanks het feit dat om een zittend leven te leiden en bijvoorbeeld hun spieren te willen ontspannen… de wervelkolom na lang in dezelfde positie te hebben gezeten.

Peddelrollen

Ze onderscheiden zich door het feit dat ze op hun De coatings zijn voorzien van speciale leidingen die zijn voorzien van een speciale om de triggerpoints op ons lichaam te duwen. Ontworpen voor mensen, die lijden aan sterke spierspanning en zich willen ontspannen overbelaste spieren en worstelt met veel pijn. …de intensiteit. Voordat u met zo’n wals begint te masseren, is het de moeite waard om om te weten dat de druk op individuele plaatsen kan worden veroorzaakt door spikkels. pijnlijk. Desondanks is het de moeite waard om op zo’n massage te wedden, want het is voorbij. een paar minuten dat je je langer opgelucht kunt voelen.

Dit zijn de twee belangrijkste soorten rollen voor massage kunnen deze producten ook worden onderverdeeld in de volgende groepen grootte:

 • lange assen – ontworpen voor een volledige lichaamsmassage;
 • korte schachten – dat wil zeggen, korte schachten, Waarmee we kleinere gebieden kunnen masseren, zoals handen of voeten.

Wanneer om te rollen?

Veel mensen vragen zich af of ze voor of na de training moeten rollen. Nou, beide versies kunnen gunstig zijn voor ons lichaam.

een vrouw die oefent op een wals

Rollend voor de training zal ons helpen de spieren op te warmen en de bloedtoevoer naar de spieren te bevorderen. Bedankt. Dit zal onze bewegingsvrijheid en gewrichtsmobiliteit vergroten, wat zal resulteren in een toename van het aantal gewrichten. kan een positief effect hebben op de resultaten van onze oefeningen.

Het rollen na de training heeft een grote belang voor het verminderen van de verzuringssterkte en -versnelling spierregeneratie.

De rollover kan ook op de volgende manieren worden gedaan Ongeacht de oefeningen, bijvoorbeeld na het komen van het werk naar van het huis. Interessant is dat dit soort oefeningen niet veel tijd vergt. Oké. Oké. 10-15 minuten oké. 3 dagen per week zal een positief effect hebben op onze welzijn en lichamelijke conditie.

Hoe rol je je spieren? Principes omrollen

Zodat de rol het best mogelijke resultaat kan geven…. Het is belangrijk om de basisprincipes van het rollen niet te vergeten:

 • Elk spierdeel moet worden uitgerold… niet meer dan 3 minuten – dat is genoeg tijd, om de vereiste resultaten te bereiken (als u geen stopwatch heeft, kunt u Na de spier, rijdt u de roller 8 keer met de spier op en neer);
 • Het walsen moet op de volgende manieren gebeuren alleen op de spieren, je kunt geen gebruik maken van een roller om in de gewrichten te rijden;
 • moet je je geleidelijk omrollen, het bewegen van de rol over de spier, centimeter voor centimeter, centimeter voor centimeter, centimeter voor centimeter;
 • het masseren van pijnlijke plekken, is het het beste om de wals bij de triggerpoints met een tiental punten te stoppen… en wachten tot de spanning weg is.

Basisoefeningen met een roller voor massage

Er is niets ingewikkelds aan het oprollen. Hieronder presenteren we de basisoefeningen die kunnen worden uitgevoerd om spanning, spanning en bloedcirculatie te verminderen… van individuele spieren.

Kuit rollen

De haren zijn een van die spieren die het meest waarschijnlijk overbelast zijn, en de pijn in dit deel van het lichaam… van het lichaam belemmert effectief ons normaal functioneren. Voor het oprollen De kuit is het best gepositioneerd voor achterwaartse ondersteuning. Schacht plaats onder de gastrocnemiusspier van het kalf en leunend tegen de gastrocnemiusspier van het kalf met onze handen, bewegen we het heen en weer door onze spieren. Als We willen ook de laterale kuitspieren masseren, kunnen we het lichaam zijwaarts sturen.

Het rollen van de quadriceps dijen

Plaats de roller over je knieën (in de in het geval van een lange wals kunnen twee spieren tegelijk worden gerold, of één spier met een korte roller). We brengen hem naar de ruggegraat. van de heup tot net onder de heup, dan… zijn we terug in onze uitgangspositie.

Het oprollen van het achterste deel van de dijen

De rol wordt onder de spier geplaatst. met tweekoppige dijen, ondersteunen we elkaar op onze handen, langzaam masserend. spieren naar voren en naar achteren. Deze oefening kan worden uitgevoerd op zowel de volgende twee gebieden of op het ene been of op het andere, elkaar op de grond ondersteunend op de grond. Tweede versie is gemakkelijker en zal ons in staat stellen om nauwkeuriger te masseren. van pijnlijke plaatsen.

Het rollen van de bilspieren

We doen deze oefening door te gaan zitten… …billen in een achtbaan en zijn benen naar voren en naar achteren duwen.., het masseren van de spieren. Het is ook de moeite waard om het lichaam zijwaarts te bewegen, om de bilspieren van middelgrote en kleine bilspieren te masseren. U kunt ook een rollerblade over de heup- en lendenspier rijden.

Rollen van de rugspieren

Als je op je rug gaat liggen, plaatsen we een rol aan de rugspieren rond de schouderbladen. Ga opzij. in een achtbaan, vooruit en achteruit, en let op dat u niet in het gebied rijdt. van de halswervels.

Rol de onderrug naar beneden

Het is deze episode dat de meeste van de tijd…. doet kantoorpersoneel pijn. Ik wil dit fragment masseren, positioneer jezelf op de rol zodat het ongeveer op heuphoogte. Beweeg langs de wals op een zodanige wijze dat Rijd niet op de wervels en masseer alleen de gelijkrichterspieren. de ruggengraat.

Rolling is een van de de meest effectieve oefeningen op de ruggengraat, hoewel er ook nog andere oefeningen zijn andere manieren om je te helpen van een kwaal af te komen die… wordt vaak gevonden in zowel atleten als individuen, die een sedentaire levensstijl leidt.

Rollen van de zool van de voet

Bij het masseren van je voeten, is het het beste om je te concentreren op de volgende punten voornamelijk op zijn centrale deel. Voor dit doel, in plaats van een roller, gebruik het beste een kleine massagebal of bal tennis of golf. Dezelfde hulpmiddelen zullen goed werken in een handmassage geval.

U kunt vrijwel alle de spieren op ons lichaam. Interessant is dat de rolschaatsoefeningen… zijn een deel van de warming-up voor sommige atleten… vooropleiding. Massagewalsen zijn zeer nuttig voor iedereen. mensen die willen zorgen voor hun spieren en weefsels, maar niet alleen dat. Ze zijn ook nuttig voor de revalidatie. Diëtisten ze raden ook aan dat je je oprolt om je te ontdoen van… cellulitis.

Rollend op cellulitis – zoals dit… Werkt het?

Een training met een wals duurt niet lang en is niet vermoeiend, en toch helpt het om zich effectief te ontdoen van… cellulitis. Hoe kan dat gebeuren? Nou, rollen is een massage, en hoe kan je we weten dat het masseren helpt bij het afbreken van cellulitis afzettingen, het verbeteren van bloedtoevoer naar de weefsels en versteviging van de huid. Dat is hoe we kunnen…. Verbeteren van het uiterlijk van onze dijen en buik, genieten van een gladder en gladder uiterlijk. gevoede huid.

Rolling – Samenvatting

Oefeningen met het massage rolgordijn hoeven niet lang te duren om goede resultaten te produceren. Het is al drie minuten geleden. toegewijd aan pijnlijke spieren, ongeveer 3 keer per week, zal je je zal ons lichaam verjongen, we zullen ons efficiënter en meer efficiënt voelen… gemotiveerd om te handelen. Het doorrollen wordt zowel voor als na het rijden gecontroleerd. training, zodat u uw lichaam op de inspanning kunt voorbereiden en daarna. opleiding – het versnellen van de regeneratie. De sleutel tot succes is selectie van de juiste massageschacht, afhankelijk van de intensiteit van de massage pijn. Voor mensen die worstelen met ernstige kwalen, er zijn schachten met tabbladen, die gebruikt kunnen worden om punten naar beneden te drukken. …de trekker, totdat je je ontspant. Zo’n massage kan pijnlijk zijn, maar…. zeer effectief. Walsen heeft vele voordelen. Helpt bij de bloedtoevoer naar spieren en weefsels, verhoogt de mobiliteit van het hele lichaam en gezamenlijke mobiliteit. Bevordert spierregeneratie en -groei. Geweren anti-cellulitis, versterkt diepe spieren, verbetert de bloedsomloop en ontspant de spanning. Wat meer is, rolleroefeningen zijn geen Vermoeiend, en de rollen zelf zijn goedkope instrumenten die iedereen kan gebruiken. blijf thuis. Walsen wordt niet alleen aanbevolen voor sporters, maar ook mensen die lijden aan pijn en spanning… spieren, geassocieerd met werk of een zittende levensstijl. Rollen worden ook gebruikt in de revalidatie om het tempo op te voeren van behandeling.