Onlangs heeft de bekende en gebruikte in de oosterse geneeskunde voor duizenden jaren methode van gewichtsverlies met het gebruik van algen aan populariteit gewonnen. In een duizelingwekkend tempo wint hij zijn bondgenoten. Dit komt door de rijkdom aan ingrediënten die zij aanbieden en die ons lichaam nodig heeft. Dit zijn vooral gewaardeerde en goed opneembare vitaminen, eiwitten of micro-elementen. Algen zijn ook rijk aan ijzer, omega 3 en omega 6 zuren, vitamine B, chlorofyl en andere sporenelementen.

Gezondheidsbevorderende eigenschappen en effecten van Chlorella

Chlorella is een zoetwateralg met specifieke en unieke eigenschappen. Volgens het onderzoek bevat het ongeveer 70 geneeskrachtige stoffen, een hoge concentratie aan vitamine B, chlorofyl, aminozuren, hoogwaardige eiwitten en talrijke micro-elementen.

Het bevat ook zeer zeldzaam gamma-linoleenzuur, dat van groot belang is voor het functioneren van het hele lichaam. Deze waardevolle inhoud maakt Chlorella tot een alg met een breed scala aan toepassingen en interacties.

Door zijn unieke celstructuur heeft het een ontgiftende of zuiverende werking. Het zal zich ontdoen van alle giftige stoffen of zware metalen zoals lood, kwik, arsenicum, pesticiden en andere schadelijke stoffen. Het stimuleert het immuunsysteem en ondersteunt de natuurlijke weerstand van het lichaam. Vrije radicalen worden geneutraliseerd door antioxidanten, waardoor de vorming van kanker wordt voorkomen. Chlorella heeft ook een verjongend of verlagen van hypertensie en slechte cholesterolniveaus. Het verbetert de fysieke en mentale conditie, werkt door het reguleren van de werking van het spijsverteringsstelsel, maar versnelt ook de weefselregeneratieprocessen, celdeling en groei. De eigenschappen ervan verbeteren de kwaliteit en de conditie van de huid en dankzij het waardevolle vitamine B12-gehalte heeft het een gunstig effect op de intellectuele prestaties.

Chlorella voor afslanken

Men gelooft dat algen zeer behulpzaam zijn bij gewichtsverlies. De unieke eigenschappen van chlorella maken het zeer effectief in het zuiveren van het lichaam van toxines, en een dergelijke detox is essentieel in het hele gewichtsverlies proces. De aanwezigheid van voedingsvezels heeft het effect van het remmen van overmatige eetlust, die het gevoel van langdurige verzadiging veroorzaakt. Het heeft ook een stimulerend en heilzaam effect op de stofwisseling. Bovendien helpen microalgen om een gelijkmatig glucosegehalte in het bloed te handhaven, wat ook een regulerend effect heeft op de eetlust.

Er zij echter op gewezen dat het hele afslankproces tijd vergt en gepaard moet gaan met een permanente verandering in eetgewoonten en de hele levensstijl.

Het is niet de moeite waard om te tellen dat een paar dagen gebruik van chlorella en spirulina algen de overmatige consumptie van wit brood, zoete snacks of vetten zal compenseren. Gebrek aan lichaamsbeweging is ook hier een zeer belangrijke kwestie. Een adequate aanvulling van zeealgen moet onze inspanningen om het lichaamsgewicht te verminderen ondersteunen, maar het kan de belangrijkste factoren zoals een gezonde, evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging niet vervangen.

Werking en eigenschappen van de Spirulina

Er wordt gezegd dat er geen voedselproduct is dat zo rijk is aan voedingsstoffen als spirulina. Het wordt gekenmerkt door een zeer hoge concentratie van waardevol gamma-linoleenzuur, het gehalte aan het meest waardevolle eiwit, dat bijna drie keer zo hoog is als in een portie vlees. Het heeft een biobeschikbaar ijzer en aminozuren met een zeer hoge concentratiegraad.

Het effect van spirulina is in de eerste plaats merkbaar tijdens de biosynthese van stoffen die de arteriële hypertensie verminderen. Dit minimaliseert het risico van stolsels in de bloedvaten en heeft een ontstekingsremmend effect, wat het immuunsysteem verhoogt. Spirulina bevat aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten, d.w.z. antioxidanten die de celveroudering vertragen, wat een positief effect heeft op het uiterlijk van nagels, huid en haarstructuur. Het reguleert ook de stofwisselingsprocessen en wordt gebruikt voor de behandeling van diverse ziekten of vergiftiging.

Spirulina

Spirulina voor afslanken

Net als bij chlorella vermindert het gebruik van spirulina de overmatige eetlust en heeft het een positief effect op de stofwisseling. Hoogwaardig eiwit veroorzaakt lange tijd verzadiging en voedingsvezels normaliseren het verteringsproces van voedsel. Het verzorgen van een goede, gezonde voeding en tegelijkertijd frequente fysieke beweging, kunnen we spirulina en chlorella gebruiken, wat zeker zal helpen bij het bereiken van het gewenste doel.

Hoe Chlorella en spirulina te gebruiken
spirulin plus 300x266 1
?

Deze worden gewaardeerd als voedingssupplementen van algen en kunnen in dit opzicht als elke andere worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: poeder, tabletten en capsules. Chlorella en spirulina in de vorm van tabletten of poeder wordt vooral aanbevolen voor mensen met allergieën, mensen met kanker en ontstekingsziekten, het cardiovasculaire systeem, evenals atleten en mensen met overgewicht, diabetici. Ondanks eventuele contra-indicaties met betrekking tot het gebruik van voedingssupplementen uit deze familie, is het altijd noodzakelijk om de aanbevelingen van de distributeur van het preparaat op te volgen.

Spirulina poeder kan gebruikt worden in onze keuken. Een kleine lepel van dit poeder kan gemengd worden met uw favoriete groente- of fruitdrank, cocktail, saus, smoothie, yoghurt of sorbet.

Als u geïnteresseerd bent in een hoogwaardig voedingssupplement op basis van deze algen, moet u aandacht besteden aan het product Spirulin Plus, dat voorkomt in de handige vorm van capsules. Het reinigt ons lichaam perfect, onderdrukt de eetlust en we zullen effectief ontdoen van opgehoopt water dankzij het. Deze alomvattende actie draagt dus bij tot gewichtsverlies.