Elke dame die ooit ze sport beoefent, ze weet hoe belangrijk het is… is het kiezen van de juiste sportbeha. Tijdens het uitvoeren van van verschillende bewegingen, moeten borsten niet alleen worden vastgezet ten behoeve van het bewegingscomfort, maar ook om te zorgen voor hun veiligheid. Het kiezen van de eerste betere sportbeha doet het niet is een goed idee, want een slecht gekozen deel van de garderobe kan… om zijn doel niet te bereiken. Bij de keuze van dit product moet u om enkele belangrijke parameters te benadrukken die ons in staat zullen stellen om om je beha goed te passen, en dus te zorgen dat je intensieve en gezonde training, ongeacht de discipline.

Veel vrouwen hebben moeite om te kiezen een geschikte beha voor oefening, dus in dit artikel we geven een paar tips om deze keuze te vergemakkelijken.

De sportbeha – hoe is het functies?

De belangrijkste taak van een sportbeha is het immobiliseren van de buste tijdens het bewegen. Tijdens het oefenen maken we verschillende variaties, waarbij de buste stijgt en daalt. Slecht beschermd, blootgesteld aan schokken, verwondingen en vervormingen. De sportieve bh absorbeert schokken en trillingen en vermindert de mobiliteit van de buste tijdens het sporten. Het is veel effectiever dan een gewone bh, die tijdens de training de borstbewegingen met slechts 38% minimaliseert. Een goed gekozen sportbeha moet het doen in 74%.

Sportbeha

Tijdens het rennen zweeft de buste rond Oké. Negen centimeter bij elke stap. Helaas, vrouwenborsten niet… hebben spieren die schokken kunnen minimaliseren en beschermen… tegen de schadelijke effecten van trillingen. Dit betekent dat hoe intensiever we trainen, hoe meer onze buste wordt blootgesteld aan overbelasting, die niet alleen kan eindigen in pijn maar ook in verandering… van vorm. Vrouwelijke borsten zijn gemaakt van huid en een netwerk van weefselbanden van een gewricht, genaamd Cooper’s ligamenten, dat tijdens de inspanning ze rekken zich uit. En als het te ver reikt, de borsten ze verliezen hun flexibiliteit en worden slap. Helaas is dit proces je kunt je niet omdraaien, dus je kunt beter bij het begin beginnen… zorg voor de gezondheid van je borsten, zodat er geen misvormingen ontstaan. Goed de sportbeha moet daarom stevig worden bevestigd, zodat de buste te stabiliseren en stijfheid te geven. Het is ook belangrijk materiaal dat voor luchttoevoer en -absorptie moet zorgen vocht om de gevoelige huid te beschermen tegen schaafwonden.

Soorten sportbeha’s

De soorten sportbeha’s zijn een paar en we kiezen ze meestal op basis van de grootte van de buste.


BH compression bra

Ontworpen voor vrouwen met kleine en middelgrote borsten (voornamelijk bij cups A en B). Minimaliseren van borstbewegingen bestaan voornamelijk uit het samenknijpen ervan om van de kist.

BH ingekapseld compression bra

Ideaal voor vrouwen met een beetje meer met hun bustes en meer intense fysieke activiteit. Het is stabieler dan het hierboven getoonde model omdat drukt elke borst afzonderlijk, waardoor de beweging effectiever wordt geminimaliseerd borsten tijdens het sporten.


BH adjustable encapsulated compression bra

Het werkt op dezelfde manier als het vorige model, omdat het ook elke borst afzonderlijk drukt, maar toch een grotere stabiliteit garandeert. Kenmerkend is de verstelbare band onder de buste. Ideaal voor vrouwen met grote borsten, die zich bezighouden met intensieve fysieke activiteiten zoals hardlopen of crossfit-trainingen.

Sportbeha – hoe te kiezen?

De selectie van een sportbeha moet niet alleen gebaseerd zijn op de grootte van de borst. Let op de andere parameters.

Sportbeha

Ondersteunende riem

Dit is een zeer belangrijk element van een sportbeha, aangezien hij grotendeels verantwoordelijk is voor borststeun. We moeten er vooral op letten of De achterkant van de beha beweegt niet omhoog bij het bewegen. Het is ook de moeite waard om te controleren of de riem strak genoeg is (het moet iets strakker zijn dan in een gewone bh), en tegelijkertijd of het drukt ons niet te veel naar beneden, en het belemmert onze bewegingen niet. Bij de aankoop van een nieuwe BH is de moeite waard om er een te kiezen die ons vrij strak lijkt, omdat het steunrubber iets losser wordt als het systematisch is en dan zal de indruk van onderdrukking minder zijn.

Kom


Maten van sportbeha’s tonen vaak zowel de breedte van de steungordel borstbeeld, evenals de grootte van een beker. Hoewel ze minder prominent aanwezig zijn dan in een traditionele BH, moeten we ervoor zorgen dat de hele borst was opgesloten in een kom. Als een deel ervan opvalt met haar, betekent het dat de BH te klein is.

Whalebones

Niet alle sportbeha’s eten dat doen ze wel, maar als je beslist over een walvisbh.., we moeten ervoor zorgen dat ze de hele borst omringen, zonder om naar haar toe te komen. De balein mag ook niet overlappen de oksellijn. Ze mogen ook niet op hun borsten drukken.

Een sportbeha met walvisbotten of zonder?

Dit is de vraag die hij zich stelt veel vrouwen die op zoek zijn naar een goede sportbeha. Specialisten van de brafiting bevelen aan om bij het draaien systematisch en intensieve crossfit type trainingen, waarbij je veel explosieve bewegingen, weddenschap op walvisbotten, bij voorkeur verzonken in silicone. Waarom? Nou, baleinen niet alleen verhogen borsten zijn stabiel tijdens het bewegen, maar ze eten ook mooi… ze vormen. Dit maakt de buste minder kwetsbaar voor schokken en trillingen, waardoor de negatieve effecten van intense prestaties Er vindt geen fysieke activiteit plaats in de borst. Dit is vooral belangrijk voor eigenaren van grote bustes, omdat zij degene zijn die… Meestal worstelen ze met ongemak en borstpijn na van de opleiding.

De dames die trainen voor weinig activiteit of kleine borsten hebben, bh’s zijn genoeg sporten zonder balein, maar het moet goed worden afgestemd op de grootte van je buste. Vrouwen zeggen meestal dat bh’s sporten zonder balein zijn comfortabeler, omdat ze minder belastend zijn, zoals ik hierboven schreef, met een goed passende beha, walvisbeen… zou niet onderdrukkend moeten zijn, en veel professionals denken dat het beter is… ze zijn goed voor grote borsten.

Schouderbanden

Niet alle sportbeha’s hebben verstelbare schouderbanden. Als we voor zo’n model kiezen, moeten we controleren of ze zo gemaakt zijn dat ze hielden de borsten op het juiste niveau. Ze zouden niet moeten drukken… schoudervel, omdat het het comfort van de training kan beïnvloeden en huidverbranding veroorzaken. Bh’s met verstelbare schouderbanden het is gemakkelijker om zich aan te passen aan de vorm van de buste, en sommige producten Ze zijn ook verstelbaar op de schouderbladen, dus we kunnen… stel de beha onder de buste zorgvuldig af, wat zal resulteren in een betere borststeun.

Hechtingen

Onder de sportbeha’s vinden we degenen die naadloos zijn. Met een goede beha voor oefening, moeten de naden zacht en glad zijn om niet te veroorzaken om de huid te wrijven tijdens het sporten. Het is ook de moeite waard om op te merken voor het aantal steken, hoe meer hoe groter het risico… huidschade.

Een mismatchte sportbeha – Wat zijn de gevolgen?

Een slechte keuze van traditionele bh’s draagt met veel gevolgen voor de gezondheid. Bij het kiezen van een BH sporten, kunnen ze nog gevaarlijker zijn omdat tijdens explosieve bewegingen, borsten die intens omhoog gaan en ze vallen, wat kan bijdragen aan verschillende kwalen.

Rugpijn en -ziekten

Dit is een van de meest voorkomende symptomen, die een slechte keuze van sportbeha kan veroorzaken. Geldt voor vooral de dames met overvloedige borsten, wat al op zichzelf staat een belasting voor de ruggengraat. Als het gewicht van je borsten niet goed vastgehouden door een beha, terwijl hij beweegt, de ruggengraat hij wordt bovendien blootgesteld aan verwondingen, zoals hij dan moet volhouden het gewicht van de buste. Met een systematische training met een slecht gekozen met een BH, kan je rugpijn krijgen, en zelfs meer ernstige ziekten. Oorzaak van rugziekte het kan ook een te kleine BH zijn, want dan neemt het toe… er is druk op de borst en de ruggengraat, wat problemen kan veroorzaken… Pijnlijk.

Nek- en schouderpijn

Dergelijke kwalen kunnen ook worden veroorzaakt door een niet goed passende beha. Ze verschijnen vaak wanneer de druk op de wervelkolom te groot is. Bij vrouwen met grote Buste pijn wordt vaak waargenomen in deze van lichaamsdelen, en dames realiseren zich vaak niet dat misschien het wordt veroorzaakt door een ongepaste BH selectie. Risico het optreden van pijn neemt toe als je oefent in een slecht aangepaste sportbeha en buste ondersteuning is te zwak tijdens van de beweging. Je moet weten dat schouderpijn kan worden veroorzaakt door ook de compressie van de schouderbanden op de spier.

De vorm van de borsten veranderen

Als de beha te groot is, zal deze uw borsten niet goed ondersteunen tijdens het bewegen, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor schokken en als gevolg daarvan kunnen uw borsten vervormd raken. Wanneer een beha te klein is, kunnen de stof, de schouderbandjes of het rubber de borsten comprimeren en ook leiden tot hun vervorming. Het is zeker een esthetisch defect, en bovendien is het onomkeerbaar. Sommige mensen beweren ook dat het veranderen van de vorm van de borsten kan leiden tot verschillende ziekten in dit deel van het lichaam.

Check: De beste borstoefeningen voor vrouwen

Symptomen van een slechte pasvorm van een sportbeha

Hoe weet je dat de beha verkeerd is? Bijpassend? Soms beseffen we niet eens dat onze De BH is niet de juiste maat totdat we beginnen. Verplaatsing. Als de beha te los zit, blijven de borsten niet zitten… voldoende ondersteund, zodat tijdens het rennen of springen ze stijgen intens naar boven en vallen dan naar beneden, die veroorzaakt pijn en ongemak. De reden daarvoor ligt meestal ook in van breed rubber onder de buste die zijn om het te ondersteunen. Laten we niet vergeten dat rubber een element is dat zich uitstrekt… samen met het gebruik, en dus na een tijdje, zal het ook worden los, zelfs als de beha in eerste instantie goed gekozen was. Dit is een teken dat je een nieuw model moet kopen. Een soortgelijk effect kan zich voordoen je krijgt ook een te grote BH… met kommen. Borsten hebben dan te veel ruimte in en ze gaan ook verschillende kanten op. Als we zullen het niet merken direct nadat we onze BH hebben aangetrokken, de symptomen zullen ons …zodra we beginnen te oefenen.

Als een beha te klein is, voelen we de pijn in onze borsten, veroorzaakt door hun te grote druk. Dan, als je borsten bewegen, bewegen ze niet zo hard, maar we kunnen wel… voelen dyspneu en ongemakkelijke druk in het gebied van de buste. Door symptoom de slechte pasvorm van een beha is ook het verhogen van het terwijl je verhuist. Als je je handen uitsteekt, zullen we merken dat de beha op de borst komt, wat betekent dat moeten we op een groter model wedden. Verdere symptomen zijn druk in het gebied schouder aan schouder of genoemd in de bovenstaande paragraaf Pijn. Aan de beugelbeha kunnen we zien, dat ze vastzitten in de borsten of oksels. Dit is ook een teken van een ongeschikte pasvorm voor een sportbeha.

Als we merken dat na de veronderstelling onze bh’s zijn verlaagd, het zou slecht kunnen betekenen… die onder de buste of de riemen te los zitten. In dat geval moet je proberen ze aan te passen, en als je dat niet kunt, je zult je BH moeten vervangen door een nieuwe.

Een sportbeha en een sporttop – Verschillen


In winkels met een sportief aanbod komen we vaak sporttoppen tegen. Ze lijken op bh’s, maar ze hebben geen specifieke borstruimte en verstijfden niet. Je moet weten dat sporttops bedoeld zijn om op een beha te dragen, niet in plaats daarvan. Zelfs kleine borsteigenaren moeten ze niet als alternatief gebruiken, omdat oefeningen zonder bustesteun ook in deze gevallen tot een misvorming kunnen leiden.

verkleed als een oefenmeisje

We kunnen oefenen in de sporttop, maar alleen als we het op de juiste BH zetten.

Sportbeha – gebruik. Wanneer om het te vervangen door een nieuwe?

Als we merken dat het rubber de busteondersteunende buste rekte zich zo uit dat het niet… de borsten al ondersteunt, moet je je BH vervangen. Hetzelfde betreft banden die ook de neiging hebben om overmatig uitrekken en na enige tijd van gebruik van de BH, geen in staat zullen zijn om hun functie goed uit te voeren. Andere tekens de “slijtage” van een sportbeha is de slijtage op het materiaal en het veranderen van de vorm van de bekers.

Om de “levensduur” te verlengen een sportbeha, bij voorkeur gewassen in een speciale de netten die voor dit doel bestemd zijn, om te voorkomen dat vervormend. De BH kan ook met de hand worden gewassen. Raadt niet aan drogen in drogers of op radiatoren, omdat Overmatige warmte kan leiden tot productvervorming.

Hoeveel kost een goede sportbeha en waar kun je hem kopen?


Sportbeha’s zijn verkrijgbaar tegen verschillende prijzen. Die van vochtvertragende materialen zijn meestal tussen 60-200 PLN geprijsd. Natuurlijk hangt er ook veel af van het merk. Bh’s van populaire fabrikanten van sportaccessoires worden meestal gekenmerkt door een hogere prijs, waarbij beha’s van vergelijkbare kwaliteit ook te vinden zijn in het assortiment van minder bekende bedrijven die ook sportkleding produceren.

verkleed als een oefenmeisje

Beroemde lingeriemerken bieden sportbeha’s tegen nog hogere prijzen van 200 tot ongeveer 400 Goud. Dit zijn ongetwijfeld hoogwaardige producten, maar Alvorens te kopen, is het de moeite waard om te overwegen of een vergelijkbare productklasse niet zullen we een lagere prijs vinden.

Voordat we een sportbeha kopen, of het nu online of stationair is, moeten we aandacht besteden aan de parameters die in de bovenstaande paragrafen worden gegeven. Bijzonder belangrijk is de ondersteuning van de buste en de grootte van de bekers. Vergeet niet het materiaal dat de borsten in staat moet stellen om lucht en vocht uit de lont te laten circuleren. Als we de juiste bh kiezen, zal deze ons zeker goed van dienst zijn, maar vergeet niet dat zelfs het duurste product van topkwaliteit niet eeuwig meegaat. Alle systematisch gebruikte sportkleding raakt versleten en moet na een tijdje worden vervangen. We moeten dus tekenen zien dat we moeten investeren in een nieuwe BH. Vergeet niet dat de veiligheid van onze borsten van het grootste belang is, en als we willen sporten, hebben we een goede sportbeha nodig.

Lees ook: Pilates – oefeningen en effecten