Aërobe oefeningen zijn niet te moeilijk of te forceren, en in veel gevallen zijn er geen investeringen in dure sportuitrusting nodig. Tegelijkertijd kunnen ze ons veel voordelen brengen, samen met het regelmatige verlies van extra kilo’s op de voorgrond! Leer hoe je thuis aerobics kunt oefenen op de eenvoudigste (en goedkoopste) manier.

Vliegtuigen – wat is het eigenlijk?

De term “aerobics” verwijst naar zeer veel soorten oefeningen. Aërobe training is in principe elk type oefening met een gemiddelde intensiteit, en onze pols blijft op ongeveer 70 procent van de maximale hartslag. Aërobe oefeningen worden ook wel aërobe oefeningen genoemd, omdat onze spieren tijdens de oefening voortdurend van grote hoeveelheden zuurstof worden voorzien (wat zich vertaalt in effectieve vetverbranding). Het tegenovergestelde is het geval bij anaerobe oefeningen (anaerobe oefeningen), bijvoorbeeld kracht- of intervaloefeningen, waarbij je met een hoge intensiteit traint, wat resulteert in een zeer snelle doorstroming van bloed en zuurstofgebrek in de spieren.

Aërobe training is verreweg de meest universele vorm van beweging, voor jong en oud, slank en zwaarlijvig, voor beginners en gevorderden – praktisch voor iedereen. Het belangrijkste voordeel is de uitstekende resultaten bij het verminderen van onnodig vetweefsel, op voorwaarde dat het vaak genoeg en lang genoeg wordt uitgevoerd (d.w.z. meerdere malen per week gedurende minstens 40 minuten).

De belangrijke voordelen van aerobics zijn ook: algemene verbetering van de lichamelijke conditie en immuniteit, minder risico op letsel en overtraining dan bij kracht- en intervaltraining, en een grote verscheidenheid aan trainingsvormen, van aerobics en joggen, via fietsen tot zwemmen.

Vier goedkope manieren om thuis aërobe oefeningen te doen

Als je thuis wilt beginnen met het beoefenen van aerobics, maar je gaat niet veel geld uitgeven aan sportuitrusting, probeer dan een van de volgende opties:

1. springen

Dit is de goedkoopste, maar zeer goede afslankende effecten, een manier om thuis aerobic training te oefenen. U besteedt slechts een paar euro’s aan het springen en de voordelen van sporten met dit eenvoudige apparaat zullen snel worden opgemerkt op gewicht. Je kunt 300-400 kcal verbranden door ongeveer een half uur op de sprong te springen. Dat is een heleboel, maar als je een paar minuten mee traint op een mat of met dumbbells, zullen de trainingseffecten nog beter zijn. Als je systematisch vet wilt verbranden, gebruik dan meerdere keren per week springoefeningen.

2. set: halters plus gymnastiekbal

Door de aanschaf van twee halters en een gymnastiekbal voert u thuis een effectieve aerobic training uit. Het is het beste om meerdere of meerdere verschillende oefeningen op een energieke manier te combineren, een passend aantal keren. Een dergelijke training zal helpen om lichaamsvet en slank figuur te verminderen, en tegelijkertijd zal het uw spieren versterken. U zult niet te veel uitgeven aan de apparatuur – voor een set van twee halters van 1,5 of 2 kg betaalt u ongeveer 5 €, en voor een gymnastiekbal ongeveer 5 €. 4 €. Als uw doel is om gewicht te verliezen, vergeet dan niet om 4-5 keer per week te oefenen met hantlami en bal, telkens voor 40 minuten of langer.

3. roterende twister

De Twister is een eenvoudig, klein en goedkoop trainingsapparaat dat perfect is voor thuisgebruik. Het kost ongeveer 8-10 €, versterkt de spieren van de dijen, buik, helpt bij het wegwerken van hardnekkige “spek” en slanke taille, en dankzij de bijgeleverde lijnen, kunt u de bovenste delen van de spieren met hen trainen. Als je van overgewicht af wilt, kun je het beste een twisterworkout combineren met andere oefeningen, bijvoorbeeld in de configuratie: 20 minuten op een twister en 20 minuten manuele oefeningen of een half uur op een twister en 15 minuten springen enz.

4. stap

Dynamische oefeningen op het ritme van muziek is een van de meest effectieve manieren om van overgewicht af te komen. Temeer als er steppe-oefeningen in ons systeem zijn. Het is een klein platform, met de hulp van die we kunnen uitvoeren vele varianten van oefeningen op basis van de beweging van invoeren en verlaten. Omdat we grote hoeveelheden calorieën verbranden tijdens energetische oefeningen op de steppen, zal systematische (ongeveer 45 minuten) training met dit apparaat zeker bevredigende resultaten opleveren. De prijzen van steppen zijn soms verschillend, de goedkoopste modellen beginnen al vanaf 20 €.

Zie welke voedingssupplementen voor gewichtsverlies ik aanbeveel.