Eerste test – Tabex

Toen ik besloot om te stoppen met roken, begon ik automatisch (waarschijnlijk net als iedereen in mijn situatie) artikelen op te nemen over maatregelen die nuttig zouden kunnen zijn. Ik heb ook de opmerkingen gelezen. In veel toespraken waren de tabletten genaamd Tabex aan het scrollen. De meningen over deze voorbereiding waren verdeeld (meestal positief), dus ik vond dat het geen zin heeft er nog langer over na te denken, maar je moet het zelf proberen.

Tabex tabletten

Al na 2-3 dagen Tabex te hebben gebruikt, merkte ik dat ik minder vaak naar een sigaret reikte. De aandrang tot ontsteking is niet zo sterk geweest als voorheen. Na ongeveer twee weken reed ik er aanzienlijk vandoor met het aantal rookwaar die verbrand was. Geleidelijk aan begon ik Tabex te stoppen en hier begon het probleem zich helaas voor te doen – ik begon het aantal sigaretten weer te verhogen. Het gebeurde op de een of andere manier automatisch, ik had er geen controle over, ik wilde alleen maar steeds opnieuw branden.

Toen ik de Tabex volledig had opgegeven, rookte ik weer een pakje per dag. Wat is de conclusie daarvan? In mijn geval bleek de Tabex helaas niet effectief te zijn. Het feit dat ik er tijdens het gebruik in geslaagd ben om het roken aanzienlijk te verminderen, maar uiteindelijk is het moeilijk om te praten over de effectiviteit van de voorbereiding als na de behandeling de verslaving terugkeert als een boemerang.

Tweede test – Nicorix

Nicorix is een nieuw product op de Poolse markt. Ik kwam erachter dat hij, zoals in het geval van de Tabex, van het internet kwam. Ik werd onmiddellijk getroffen door een golf van positieve opmerkingen over hem. Ik dacht dat al die positieve meningen over Nicorix-tabletten waarschijnlijk afkomstig waren van mensen die ze nog steeds innemen, maar in feite is het vergelijkbaar met Tabex – na het stoppen van de drug komt het onweerstaanbare verlangen naar een sigaret terug. En toch besloot ik het uit te proberen – toch was mijn levensdoel niet om te roken. Uit de informatie over de samenstelling heb ik geleerd dat het een meercomponentenproduct is en dat het anders werkt dan de eencomponent Tabex. Ik dacht dat het deze keer misschien zou werken….

Nicorix tabletten

Nicorix’ behandeling bleek een succes te zijn. De aanvankelijke actie was vergelijkbaar met die van de Tabex – steeds minder vaak de wens om een sigaret op te steken en zo het aantal gerookte sigaretten te verminderen. Ik voelde echter ook een aanzienlijke verbetering in mijn humeur, wat ik niet merkte in het geval van Tabex. Ik had veel meer energie en bovendien had ik het gevoel dat er veel giftige stoffen uit mijn lichaam kwamen, die zich in de loop van de jaren van het roken hadden opgehoopt. Het was een geweldig gevoel.

Na verloop van tijd ben ik helemaal gestopt met roken. Ik voelde me gezuiverd, fris, fris, vol energie. Ook de smaak- en reukgewaarwordingen zijn verbeterd – deze zintuigen werden voorheen onderdrukt door roken. Het klinkt misschien overdreven, maar ik heb wat nieuwe levensenergie in me. De sportschool begon me veel plezier te geven, mijn conditie verbeterde en mijn hoest gaf toe. Ik was bang om Nicorix op te geven, ik was bang dat de verslaving terug zou komen. Maar hij is niet teruggekomen! Ik voel me niet eens als een sigaret. Ik heb mijn pillen al twee weken niet ingenomen en heb nog steeds geen enkele sigaret gerookt.