Tetralysal, acne tabletten

Farmacologische behandeling van acne is een lang proces, maar helaas is het bij bijna 40 procent van alle patiënten noodzakelijk. Deze ziekte treft elk jaar meer en meer mensen, ongeacht hun leeftijd, en elke nalatigheid kan leiden tot acnelittekens, waarvan de verwijdering soms de tussenkomst van een chirurg vereist. Daarom mag men in geen geval de veranderingen in het gezicht onderschatten, en wanneer de huismiddeltjes niet effectief blijken te zijn, moet men sterkere middelen gebruiken, antibiotica voorgeschreven door een dermatoloog.

Behandeling van acne met antibiotica – lokaal en algemeen

Het valt niet te ontkennen dat antibiotica, meestal gebaseerd op actieve stoffen zoals clindomycine, erytromycine, tetracycline of retinoïden afgeleid van vitamine A, zeer effectief zijn in de behandeling van deze lastige ziekte met een dubbel vliegtuig:

 • lokaal, met behulp van zalven en crèmes, rechtstreeks aangebracht op puistjes, vleeswaren of puistjes,
 • in het algemeen, voor een ziekte met een lage intensiteit, wanneer de antibiotica het vaakst oraal worden ingenomen en vanuit het lichaam worden gebruikt.

Een lokale behandeling mag nooit langer dan 3 maanden duren en een algemene behandeling kan veilig worden voortgezet tot een maximum van een half jaar. Meestal besluiten we echter om gemakkelijkere tabletten te gebruiken met een van de bovenstaande stoffen in de samenstelling, en artsen schrijven gewillig Tetralysal toe, waarin limecycline verantwoordelijk is voor de bestrijding van acne.

Tetralysal – samenstelling van het preparaat

acneprobleem in het gezicht

Het belangrijkste bestanddeel van deze populaire anti-acne tabletten is een antibioticum dat behoort tot de groep van de tetracyclinen, met een uitzonderlijk breed werkingsspectrum op verschillende bacteriële groepen. Het werkingsmechanisme is gebaseerd op de remming van de eiwitsynthese met de zogenaamde ribosoom-subeenheid van 30’s in de bacteriële cel, waardoor het niet in staat is om eiwitten te produceren die nodig zijn voor zijn leven. Bovendien blokkeert limecycline de processen die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van informatie binnen bacteriële cellen. Het heeft ook een bewezen antizwellings- en ontstekingsremmende werking en kalmeert roodheid en irritatie in het gezicht. Het wordt aanbevolen voor de behandeling van gemeenschappelijke acne van verschillende gradaties van ernst, meestal medium of sterk, en het behandelt ook goed de rozeachtige verscheidenheid, het verwijderen van ontstekingen van de huid gemanifesteerd door infiltraties, puistjes, knobbeltjes en puisten. Andere hulpstoffen in de tabletten, zoals magnesiumstearaat en silica, ondersteunen de werking van het antibioticum.

Tetralysal – dosering, actie, actie

Tetralysal is zeer effectief in het verwijderen van Propionibacterium acnes-bacteriën, een van de meest voorkomende oorzaken van acne, en is alleen beschikbaar op voorschrift van een arts. Het komt voor in de vorm van kleine, gemakkelijk in te slikken capsules en de dosis wordt altijd individueel geselecteerd voor elke patiënt, op basis van de ernst van de symptomen en de algemene conditie van de patiënt. Voor acne vulgaris is het 300 mg per dag voor de volgende 3 maanden en voor couperose is het aanbevolen om 600 mg gedurende de eerste 10 dagen en 300 mg gedurende de volgende 3 tot 6 maanden te nemen. De lijst van voorwaarden die Tetralysal uithardt is echt indrukwekkend en we kunnen er onder andere vinden:

 • de genoemde acnevariëteiten,
 • andere bacteriële huidinfecties,
 • haar ontsteking,
 • ontsteking van de lagere luchtwegen, inclusief longontsteking,
 • ooginfecties,
 • darm- en gastro-intestinale infecties.

In het geval van acne wordt het effect, naast de bestrijding van bepaalde groepen bacteriën, ook beperkt tot een aanzienlijke vermindering van de afscheiding van talg, een overmatige hoeveelheid seborroe die de poriën van de huid verstopt, die snel extreem pijnlijke etterige puistjes vormt. Tijdens de eerste weken van de behandeling kunnen we ook rekenen op een vermindering van het aantal bestaande eczeem, de huid wordt gladder, minder vettig, er ontstaan geen nieuwe veranderingen, de verkleuring verdwijnt en krijgt haar natuurlijke, diepe kleur terug.

Tetralysal – Mogelijke ongewenste reacties

Terralysal tablets

Zoals u kunt zien, is dit een universeel geneesmiddel, wat zich zeker vertaalt in zijn populariteit, maar wanneer u het gebruikt, moet u rekening houden met de vaak voorkomende bijwerkingen, zoals meestal het geval is bij antibiotica. Helaas zijn er nogal wat, dus als je deze pillen neemt, moet je er rekening mee houden:

 • interactie met de gebruikte geneesmiddelen, met name die voor diabetes, antistollingsmiddelen of andere anti-acne middelen, in het bijzonder retinoïden,
 • sterke allergische reacties, urticaria, zwelling of erytheem van de huid, die de blootstelling aan de zon kunnen verhogen, daarom is het bij het gebruik van Tetralysal niet aan te raden om zowel in de open lucht als in een solarium te zonnebaden,
 • hoofdpijn en duizeligheid, misselijkheid, minder vaak voorkomende gezichtsstoornissen, die zich uiten in dubbel zicht of overgevoeligheid voor licht,
 • huidontsteking,
 • de hypertensie in de schedelholte.

Het geneesmiddel wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en omdat de stoffen die het bevat kunnen doordringen in de placenta, waardoor de gezondheid van de foetus in gevaar komt. Het is ook niet aan te raden om het te gebruiken tijdens de borstvoeding. Om bovenstaande redenen moet iedereen een individuele beslissing nemen over het gebruik ervan, en over mogelijke interacties moet ook een arts of in ieder geval een apotheker op de hoogte worden gesteld, het is ook de moeite waard om de bijgevoegde bijsluiter te lezen.

Daarom, als u bang bent voor de hierboven beschreven bijwerkingen, kunt u besluiten om een ander, even effectief middel te gebruiken, Royal Skin 500, een supplement dat helpt om verschillende soorten acne te behandelen. Het is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, plantenextracten, zodat u het volledig veilig kunt innemen. Royal Skin 500 We kunnen ook bestellen door 24 uur per dag een bestelling te plaatsen bij de fabrikant op zijn actieve website.

Royal Skin 500 acne tabletten

Ik wil van acne af!