acne in het gezicht

Acne is een ziekte die we bijna allemaal in ons leven zijn tegengekomen, en de karakteristieke en vaak pijnlijke symptomen ervan zijn echt niet te onderschatten. Niemand is in staat om de eczeem in het gezicht te negeren, beginnend bij de gebruikelijke kleine puistjes, tot extreem onesthetische, pijnlijke etterige puistjes of zelfs littekens die moeilijk te verwijderen zijn. Gewoonlijk richten we onze stappen onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde apotheek en kopen we de sterkste anti-acnepreparaten die we daar kunnen vinden. We durven niet te twijfelen aan de doeltreffendheid van de meeste ervan, maar door ze te gebruiken, moeten we helaas rekening houden met de bijwerkingen, die vaak ernstiger zijn voor onze gezondheid dan de acne zelf. Als het niet te ernstig is, is het beter om te vertrouwen op andere methoden, en thuis acne behandelingen blijken vaak net zo effectief te zijn als medicatie. Ze zijn al gebruikt door onze moeders en zelfs grootmoeders en zullen ons zeker kunnen adviseren hoe we van deze dubieuze versiering van het gezicht, de rug en het decolleté af kunnen komen.

Acne – om het effectief te kunnen behandelen, is het noodzakelijk om de oorzaken van de ziekte te kennen.

vrouw met en zonder acne

Zoals we al hebben gezegd, is acne een ziekte, niet alleen een cosmetische aandoening, en net als alle andere ziekten, moet het goed worden gediagnosticeerd. In de meeste gevallen zijn we in staat om het zelf te doen en de juiste behandelmethoden te kiezen, maar er zijn ook acnevariëteiten die alleen door een dermatoloog kunnen worden genezen. Tot voor kort werd aangenomen dat het een ziekte is die alleen jongeren en tieners met een hormoonstorm treft die ook huidproblemen veroorzaakt. In feite is dit meestal het geval, maar steeds vaker worden bij volwassenen acneletsels waargenomen en is de behandeling ervan veel moeilijker. Terwijl we in het geval van tieners meestal te maken hebben met jeugdacne, ook wel bekend als gewone acne, die gepaard gaat met overmatige productie en afscheiding van talg, kunnen we bij volwassenen heel andere soorten van deze ziekte tegenkomen. Heel vaak is het rosacea, waardoor zeer karakteristieke symptomen in de vorm van uitgebreide rode vlekken of acne overleefde, een herhaling van de ziekte van de adolescentie. Ongeacht het type, een absolute basis is de juiste erkenning van de oorzaken van verandering.

Acne – de meest voorkomende oorzaken van gezichtsveranderingen:

 • het gebruik van de verkeerde cosmetica en we hebben het over de zogenaamde cosmetische acne, die meestal wordt gevonden in vrouwen die cosmetica gebruiken voor make-up, het verstoppen van de huidporiën en het veroorzaken van de ophoping van grote hoeveelheden talg;
 • genetische aandoeningen, maar geen acne, maar een huidtype dat gevoelig is voor overmatige talgafscheiding;
 • verkeerde voeding, niet alleen de oorzaak van overgewicht en obesitas, maar ook de groeiende gezondheidsproblemen van de huid. Meestal besteden we niet veel aandacht aan wat we eten, door ons tevreden te stellen met fastfood of ander kant-en-klaar voedsel dat geen basisvoedingsstoffen bevat. Gebrek aan vitaminen en mineralen heeft een negatieve invloed op de gezondheid, evenals moeilijk te begrijpen vette gerechten met een zeer hoge glycemische index. Als u niet weet hoe een dieet uw huid kan helpen, kunt u altijd advies inwinnen bij een diëtist of dermatoloog;
 • huidinfecties, meestal bacteriële, als gevolg van bijvoorbeeld een gebrek aan dagelijkse hygiëne. Het valt niet te ontkennen dat het druk en druk is, we behandelen onze gezichtshuid met de aanraking van een snuit en wassen haar met gewone zeep en niet met speciaal ontworpen cosmetica om de juiste pH-waarde te behouden. Gels of gezichtszepen moeten ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen hebben, zodat we niet alleen alle gevaarlijke bacteriën uit de huid verwijderen, maar ook de pijnlijke irritatie of roodheid die door de zich ontwikkelende ontsteking wordt veroorzaakt, verlichten;
 • aandoeningen van de hormonale economie van het organisme, zowel bij tieners als bij mensen ouder dan 40 jaar. Op dit moment komen vrouwen in de menopauze, terwijl mannen de andropauze binnengaan, waarvan de effecten ook te zien zijn in de vorm van puistjes en puistjes die op het gezicht verschijnen. Acne op deze leeftijd verrast niemand meer, dus het is de moeite waard om te zorgen voor de juiste niveaus van de belangrijkste hormonen, in het geval van vrouwen is het progesteron en oestrogeen, en bij mannen worden deze aandoeningen veroorzaakt door schommelingen in androgenen;
 • disfunctie van talgklieren, wat, zoals uit bovenstaande voorbeelden blijkt, een van de belangrijkste oorzaken van acne is, ongeacht de leeftijd van de patiënt. Onze huid, die een natuurlijke beschermende barrière is, moet dagelijks worden blootgesteld aan vele ongunstige factoren die talgafscheidingsproblemen veroorzaken. Het teveel leidt tot verstopping van de huidporiën, de ontwikkeling van ontstekingen en de vorming van puistjes.

Home acne behandelingen – antibacteriële maskers gemaakt van populaire ingrediënten

effectief gezichtsmasker

Met de meeste puistjes of andere puistjes op je gezicht, kunnen we de maskers die we gemakkelijk kunnen maken met de populaire ingrediënten die je in elke keuken aantreft, aan. Dit kunnen bijvoorbeeld havervlokken zijn, die met water en honing worden gemengd en een effectieve antibacteriële therapie zijn. Een appel- of komkommermasker en opnieuw honing, die gedurende ongeveer 20 minuten in de getroffen gebieden worden bewaard, geven soortgelijke effecten. Als we de geur niet erg vinden, kunnen we ook knoflook gebruiken, niet voor niets een natuurlijk antibioticum genoemd, is het ook de moeite waard om het gebruik van bakpoeder te overwegen. Het moet ook worden gemengd met water, en een dergelijk mengsel moet 3 keer per week worden toegepast voor maximale effectiviteit.

Thuis acnebehandelingen – de kracht van de natuur om puistjes, puistjes en mee-eters te bestrijden

Zoals blijkt, hoeven we niet altijd krachtige farmacologische maatregelen te nemen, bijvoorbeeld op basis van effectieve, maar ook schadelijke retinoïden of populaire antibiotica, die zo gemakkelijk door specialisten worden toegeschreven. Helaas veroorzaken ze in de meeste gevallen zeer ernstige bijwerkingen, met name overmatige droogheid van de huid, roodheid en jeuk, verhoogde gevoeligheid van de epidermis, en zelfs irritatie en erytheem. Het is dus beter om dit soort aandoeningen op te slaan en andere, even effectieve, maar volledig natuurlijke methoden te gebruiken om met veranderingen op het gezicht om te gaan.

Malcontenten wrijven al over hun handen ter voorbereiding op de conclusie dat er geen acnebehandelingen thuis zijn, maar ze houden geen rekening met het feit dat ze al honderden of zelfs duizenden jaren voor de opkomst van deze medicijnen op deze manier met acne te maken hebben. De natuur heeft haar kracht getoond en blijft haar kracht tonen in het helpen behandelen en voorkomen van vele ziekten, waaronder acne. Daarom putten we er met de volle hand uit, vooral door gebruik te maken van een natuurlijk herbarium, alle stoffen met therapeutische eigenschappen die afkomstig zijn van planten, die vol staan met onze weiden of tuinen. Ze kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt, waardoor ze maskers, infusies, worden ze ook gebruikt in cosmetica aanbevolen door specialisten voor de dagelijkse hygiëne, met name van de gezichtshuid. Helaas onderschatten we deze kruidenapotheek vaak, naar onze mening volstrekt ongerechtvaardigd, door te kiezen voor populaire farmaceutische producten vanwege hun snelheid van handelen. We zijn het ermee eens dat ze puistjes sneller kunnen verwijderen dan preparaten op basis van plantenextracten, maar het is de moeite waard om ons af te vragen wat de prijs is? Het is beter om geduld te hebben, nog even te wachten en acneletsels te verwijderen zonder negatieve gevolgen voor onze gezondheid.

Home acne remedies – hoe te gebruiken een natuurlijke kruiden apotheek te gebruiken

kruiden voor acne

In de manier waarop we voor onze gezondheid zorgen, zien we een paradox die voor ons onbegrijpelijk is. Aan de ene kant kennen de meesten van ons de basiskruiden en kwalen die kunnen worden verlicht of genezen door vervelende symptomen, en aan de andere kant negeren we deze kennis, die we bijna altijd bereiken voor sterke farmacologische oplossingen. Maar fytotherapie, want dat is wat wij kruidengeneeskunde noemen, heeft zijn doeltreffendheid al vele malen bewezen en er is echt geen reden om het te onderschatten. De behandeling van verschillende ziekten, waaronder acne met kruiden, heeft zijn wortels in de oudheid, en nu, wanneer de periode van genot met preparaten op basis van kunstmatige ingrediënten is verstreken, beleeft het zijn ware renaissance.

De naam fytotherapie is ontstaan door het combineren en bestuiven van twee Griekse woorden phyton, namelijk plant en therapeu, om te genezen. In het proces van behandeling gebruikt het alle stoffen met pro-gezondheidseigenschappen, die in veel populaire planten voorkomen en niet alleen in kruiden. Even belangrijk voor onze gezondheid, inclusief onze huid, zijn groenten en fruit, die het waard zijn om alles wat ongezond is in onze voeding te vervangen. Echter, we zijn het meest geïnteresseerd in kruiden die kunnen helpen om zich te ontdoen van alle acne laesies, hoewel de meeste van hen zijn effectief ook voor andere kwalen, en in ons huis geneeskunde kabinet moet zeker omvatten dergelijke drie aanbevolen kruiden voor acne als:

1. goudsbloem

Het is een populaire plant die behoort tot de soort asteroïde, met oranjegele bloemen die een karakteristieke geur uitstralen. De waardevolle eigenschappen worden voornamelijk bepaald door de samenstelling, vol met stoffen zoals:

 • saponinen, die een schimmelwerende, antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben, waardoor de meeste schadelijke ziekteverwekkende micro-organismen uit de huid worden verwijderd en de natuurlijke regeneratieprocessen van de huid worden ondersteund;
 • flavonoïden, dankzij hun diuretische eigenschappen, helpen om het lichaam te reinigen van giftige stoffen en andere stofwisselingsproducten, die ook een ontstekingsremmende en bloedsomloopremmende werking hebben;
 • Slijmstoffen, een ander ingrediënt met ontstekingsremmende werking, een natuurlijk antisepticum, helpt ook om de huid te smeren en goed te hydrateren;
 • Caretonoïden, sterke antioxidanten die gevaarlijke vrije radicalen bestrijden, de genezing van wonden en huidirritaties versnellen en ook de natuurlijke verouderingsprocessen vertragen.

De goudsbloem, ook wel de mand genoemd, kan op vele manieren worden gebruikt, in de vorm van infusies of als aanvulling op reinigingsmaskers. Het is ook een onderdeel van veel populaire crèmes, gels en zalven voor de dagelijkse verzorging van de huid die vatbaar is voor acne.

2. trichromatisch violet

Deze kleurrijke bloem hoeft zeker niet aan iemand te worden geïntroduceerd, het is een populaire sierplant die in veel tuinen groeit, en haar waardevolle eigenschappen kunnen niet worden onderschat. De trichromatische viooltje, ook wel bekend als de broederlijke viooltje, is effectief tegen vele kwalen, die een direct gevolg van zijn eigenschappen is:

 • diuretica die helpen om zich te ontdoen van giftige stoffen;
 • …ontgiftend;
 • die de wanden van de bloedvaten versterkt, waardoor ze niet kunnen barsten;
 • gunstig voor de stofwisseling, wat ook belangrijk is in het proces van gewichtsverlies, waardoor een snelle verbranding van overtollig lichaamsvet mogelijk wordt.

De stoffen die we in de samenstelling vinden zullen gemakkelijk omgaan met de meeste van de acne veranderingen, het bevat ook saponinen hierboven beschreven, slijm verbindingen en flavonoïden, ondersteund door vitamine C en mineralen gunstig voor de gezondheid van de huid. We kunnen ook infusies bereiden voor het drinken, maskers en, zoals goudsbloem, kunnen we het vinden in crèmes en andere cosmetica voor verschillende huidtypes.

3. brandnetel

Brandnetel wordt door de meesten van ons behandeld als een gewoon onkruid, dat wordt gerooid en niet weet wat de universele toepassing ervan is in de geneeskunde en niet alleen in de natuurgeneeskunde. Men kan gerust zeggen dat elke specialist in acnebehandeling thuis het gebruik van brandnetel in verschillende vormen aanbeveelt, niet in staat om op te scheppen van de vele gezondheidseigenschappen, waarbij de nadruk ligt op de werking ervan:

 • het verlagen van het niveau van “slechte” LDL-cholesterol in het bloed;
 • antibacterieel, ontstekingsremmend en pijnstillend, helpt de symptomen te verlichten en alle pijnlijke roodheid en irritatie van de epidermis te behandelen;
 • het reinigen van de huid tot in de diepste lagen dankzij de flavonoïden, en in aanvulling op hen in deze groene, brandende bladeren vindt u ook vitaminen: A, B2, B5, K, C, mineralen: calcium, magnesium, fosfor, ijzer, zwavel, kalium, silicium en jodium, alsmede tannines, organische zuren (glycol en mierenzuur), etherische oliën, chlorofyl en minerale zouten;
 • diureticum, reiniging van giftige stoffen;
 • om spijsverteringsstoornissen te helpen behandelen;
 • Het wordt gebruikt als een belangrijk ingrediënt in preparaten tegen haaruitval.

Door deze uitgebreide werking kan brandnetel met zekerheid een natuurlijk antibioticum worden genoemd en is daarom opgenomen in de samenstelling van veel anti-acnepreparaten, die zeer effectief zijn bij de behandeling van deze ziekte. Natuurlijk is het niet het enige ingrediënt dat de conditie van onze huid kan verbeteren, maar het is ook de moeite waard om zich te interesseren voor voedingssupplementen die kracht putten uit stoffen als biotine of hyaluronzuur, die het volgende bevatten Royal Skin 500.

Royal Skin 500 – effectief supplement voor verschillende soorten acne en andere huidaandoeningen

Royal Skin 500

Dit voedingssupplement kan ook met succes worden gebruikt om vele soorten acne te behandelen, waardoor de symptomen van vrijwel elke mate van ernst worden verlicht. Daarnaast Royal Skin 500 gaat direct naar de oorzaak van het probleem, de oorzaken van de ziekte, wat mogelijk is dankzij de doordachte samenstelling. De fabrikant besloot om 100% effectieve en grondig geteste ingrediënten te gebruiken, die vaak worden gebruikt in veel andere anti-acne preparaten.

Welke werkzame stoffen zijn te vinden in de samenstelling van elke Royal Skin 500-tablet:

 • Hyaluronzuur, waarover al in hele hoeveelheden is geschreven, maakt de huid niet alleen perfect gladder, maar helpt ook om acneletsels te verwijderen en de bijbehorende irritatie en roodheid van de huid te verzachten;
 • Vitamine C, niet zonder reden een gezondheidsvitamine genoemd, waarvan de werking vooral bestaat uit het stoppen van de ongunstige overmatige afscheiding van talg op het huidoppervlak;
 • Vitamine B7, ook wel biotine genoemd, blokkeert ook een te intense seborroe, een van de oorzaken van acnevorming, die onze huid versterkt en verstevigt;
 • Collageen, veruit de belangrijkste bouwsteen van de huid, geeft haar elasticiteit en maakt het mogelijk haar tot op hoge leeftijd te bewaren;
 • zink, een van de belangrijkste elementen voor onze gezondheid, met inbegrip van de huid, die deelneemt aan het regeneratieproces en helpt om puistjes te genezen.

Zo’n natuurlijke, 100% plantaardige samenstelling… Royal Skin 500is de beste garantie voor de effectiviteit en totale veiligheid van het gebruik, geen bijwerkingen. De eerste positieve effecten van de pillen zullen worden opgemerkt na ongeveer 4 weken en de volledige behandeling duurt meestal ongeveer 6 maanden. Wij nodigen u uit om een bezoek te brengen aan de website van de fabrikantwaar u gedetailleerde informatie vindt over Royal Skin 500 en u kunt het tegen een aantrekkelijke prijs in verschillende afzonderlijke pakketten kopen.

Momenteel zijn er Royal Skin 500 pakketten beschikbaar:

 • Startpakket, één pakket voor 32 €;
 • Arrangement Aanbevolen, 3 pakketten voor een prijs van 56 €;
 • Maximaal Effect pakket, tot 6 pakketten voor een prijs van 82 €.
royal skin 500 acne tabletten