De crossfit training is geweldig Mogelijkheid om uw fysieke conditie te verbeteren en uw silhouet te modelleren. De populariteit van dit type training kwam waarschijnlijk voort uit het feit dat het kan zowel door beginners als door gevorderden gedaan worden atleten. Bovendien is de verscheidenheid aan crossfit oefeningen maakt de trainingen op verschillende manieren gevarieerder, zodat we ons niet vervelen en het risico wordt verminderd. om in een routine te komen.

Op dit moment is de crossfit een van de van de meest populaire trainingen, uitgevoerd door beide mannen, evenals vrouwen. We kunnen ook steeds vaker aanbiedingen tegenkomen crossfit lessen voor kinderen. Dit soort oefeningen zorgen voor veel voordelen: ze ontwikkelen mobiliteit, verhogen de flexibiliteit, Ze helpen om gewicht te verliezen, modelspieren, enz. Uitgevoerd met behulp van speciaal daarvoor ontworpen apparatuur, zijn een interessante oplossing voor de belangstelling voor de activiteit fysieke, inclusief de jongste. Eigenlijk is er geen limiet van leeftijd als het gaat om het trainen van crossfit, omdat ze wedden op hij ook, mensen boven de 40 jaar. Wat is crossfit training, Welk effect heeft het en voor wie is het bedoeld?

Crossfit – wat is het?

crossfit trainer – Greg Glassman heeft dit trainingssysteem ontwikkeld in de vorm van vier normen die de opleidingsdoelstellingen en de leidraad vormen hun acties.

crossfit opleiding – normen Glassman

Eerste standaard

Het ontwikkelen van fysieke fitheid in tien gebieden:

 • van cardiopulmonale capaciteit;
 • van het uithoudingsvermogen;
 • de krachten;
 • macht;
 • van flexibiliteit;
 • van snelheid;
 • van evenwicht;
 • van behendigheid;
 • van de coördinatie;
 • nauwkeurigheid.

Tweede standaard

Een verscheidenheid aan taken, die gericht zijn op de weg naar het doel, d.w.z. met behulp van verschillende vaardigheden de oefeningen te doen. Deze norm is bedoeld om aan te moedigen van uitgebreide ontwikkeling en verminderen het gevoel van verveling met training. Het is Daarom kunnen we in crossfit training oefeningen doen van andere sporten: zwaar werk, gymnastiek of uithoudingsvermogen.

Derde standaard

Het maken van een inspanning die vereist om drie stroomopwekkingsmechanismen in te schakelen:

 • het pad van het fosforzuurmetabolisme;
 • Glycolyse;
 • de weg naar de zuurstofvoorziening.

Een goede crossfit training moet eisen dat de trainer alle drie bij de training betrokken is energietransformatie, zonder een van hen te bevoordelen. Dat is goed voor je. aan de algemene ontwikkeling van het hele lichaam.


Vierde standaard

Er wordt gesproken over “maatregelen voor de gezondheid”, dat is de algemene metingen die onze toestand laten zien: druk bloed, samenstelling van het gewicht, cholesterolgehalte, enz.

De Glassman-standaarden zijn het bewijs van om veel elementen van het hele lichaam te betrekken bij crossfit training. Het betekent niet dat zo’n opleiding lang moet duren. Geef het aan Integendeel, de trainingen, die gebaseerd zullen zijn op De eerste drie normen, zullen effectief invloed hebben op uw conditie, de prestaties en het uiterlijk van het silhouet. Ik weet dat een theorie kan lijken overweldigend, maar crossfit training is helemaal niet zo… gecompliceerd. Misschien zou het de moeite waard zijn om deze definitie in een beetje te zetten de eenvoudigere manier.

Opleiding crossfit – definitie algemeen

Crossfit is een ander soort training een algemeen ontwikkelingsprogramma, dat kan door elke gezonde persoon worden gebruikt.

Opleiding crossfit – regels


In simpelere woorden, bij het beschrijven van de Glassman standaarden kun je zeggen dat het doel van crossfit training het bereiken van volledige fitness en fitheid is. Dit betekent dat de trainer efficiëntie moet bereiken op de tien gebieden die in de eerste standaard worden gepresenteerd. Hoe kan hij dit bereiken? Op verschillende manieren, het uitvoeren van standaard sporten zoals: zwemmen of hardlopen; springen, deltavliegen en barbeltraining; en cardio oefeningen zoals HIIT en TABATA. Crossfit wordt gekenmerkt door oefeningen zoals hameren tegen de band, battle ropes touwoefeningen of oefeningen met een borstkas.

vrouwenklimmen

In crossfit training is het idee om om verschillende sporten te combineren, zodat al onze het lichaam zal zich op vele gebieden kunnen ontwikkelen. Dergelijke gedrag is ook bevorderlijk voor de opleiding van de verscheidenheid en aanzienlijk verhoogt onze lichamelijke activiteit vaardigheden.

Training crossfit – effecten

Als we ons houden aan de van crossfit training, kunnen we ons lichaam versterken in alle de hierboven aangegeven opties. Dankzij de systematische uitvoering van diverse oefeningen zal ons lichaam worden voorbereid op diverse uitdagingen en diverse sporten. Bovendien is onze Het silhouet wordt slanker en de spieren worden beter zichtbaar.

crossfit training is een van de de meest effectieve training die met beide kan worden gedaan met je uitrusting, en je eigen lichaamsgewicht. Mogelijkheid het creëren van interessante trainingsvariaties zal invloed hebben op onze creativiteit en wekt de liefde voor beweging in het algemeen op. Crossfit is een training waar beide mensen van houden zowel beginners als gevorderden, omdat het de ontwikkeling van de gehele een lichaam, en zoals ze zeggen, in een gezond lichaam, een gezonde geest, en systematische lichaamsbeweging zal zeker een positief effect hebben op ons welzijn.

Training crossfit – wie is het voor bestemd voor

crossfit training kan worden gebruikt veel mensen. Mensen zijn zeer bereid om voor deze methode te kiezen van oefeningen, die zichzelf verschillende doelen stellen. Laten we eens kijken wie is bedoeld voor crossfit training.

Voor degenen die willen verliezen overtollige kilo’s

crossfit training is training algemene ontwikkeling, die kan worden uitgevoerd in het juiste tempo, kan worden behandeld als cardio training. En dus is het gunstig voor het dumpen van van vetweefsel en het beeldhouwen van het silhouet. Degenen die willen zich te ontdoen van het opgehoopte vet, moeten ze systematisch oefening, want alleen dan zal het effect snel en langdurig zijn. Opleiding De crossfit is ideaal voor beginners, evenals geavanceerde en bevordert vermageringsdieet omdat het helpt om de stofwisseling te versnellen, de bloedsomloop te verbeteren en te beïnvloeden voldoende zuurstofvoorziening van de weefsels. In een opgewarmd lichaam neemt het toe ook thermogenese, verantwoordelijk voor snellere celuitscheiding vet. Bovendien is de crossfit training zo interessant dat het is moeilijk om er een routine in te krijgen. Bovendien, het doen van beide oefeningen De cardio, evenals de krachtige, met handlijnen of barbell, beïnvloeden we onze metabolisme zodat ons lichaam vet zal verbranden een paar uur na de training.

Voor degenen die willen verbeteren de toestand

Het uitvoeren van crossfit training invloeden om de ademhalingsprestaties te verbeteren en zo te verhogen fysieke toestand. Verscheidenheid aan oefeningen op verschillende manieren zal ons klaar maken voor elke soort activiteit en niets zal ons meer verbazen. Verhoging van de capaciteit Het ademhalingsstelsel heeft ook invloed op ons algemeen welzijn, omdat Dit verhoogt de circulatie en de doorbloeding beter om van de hersenen, dus de focus en de stemming verbetert.

Crossfit voor wie fit wil blijven

gewichtheffen

De crossfit algemene ontwikkelingsoefeningen hebben invloed op het behoud van de spier- en gewrichtsconditie. Kniegewrichtsproblemen, rugpijn en hoofdpijn – dit alles kan te wijten zijn aan te weinig lichaamsbeweging of ongepaste training. Het uitvoeren van de crossfit, kunnen we wedden op dergelijke variaties van oefeningen die ons in staat zal stellen om de gewrichten en spieren van de wervelkolom te versterken, zodat we ons kunnen ontdoen van een aantal van de pijn.

Lees ook: Versterk uw gewrichten met Aliviolan!

Crossfit voor wie op zoek is naar ontspannend

Het snelle tempo van het leven is bevorderlijk voor overmatige stress, die ernstige gevolgen kan hebben voor onze gezondheid. Crossfit helpt ons niet alleen het lichaam te versterken, maar het ontspant ook de geest. Systematische oefeningen Fysiek verhogen ze het niveau van de endorfine (de zogenaamde hormonen). in de hersenen, waardoor we ons beter voelen. Goed… de training is ons lichaam aangenaam vermoeid, dankzij waarom het makkelijker is voor ons om in slaap te vallen en een sterke, rustige slaap te hebben, wat erg belangrijk is in de strijd tegen stress.

Voor atleten die willen iets inkerven

Crossfit is niet alleen een training voor amateurs, het wordt ook gebruikt door professionele sporters. Of het nu gaat om hardlopen, krachtsporten, zwemmen of fietsen – door af en toe een goede crossfit te doen, beïnvloedt u de mobiliteit en flexibiliteit van uw hele lichaam. U verhoogt de ademhalingscapaciteit en de spier- en gewrichtsmobiliteit. Kortom, je verbetert de efficiëntie van het hele lichaam en dit kan bijdragen aan het overschrijden van je eigen grenzen bij het trainen in een bepaalde sport.

Check: Rollen van de spieren om de mobiliteit te verbeteren – hoe kan ik rollen?

Crossfit voor degenen die willen breken met de routine

Routine in de sport is bevorderlijk voor overtraining en stagnatie, en dit hangt samen met het behoud van sportresultaten. Ondertussen is de crossfit zo universeel, dat we er vrijwel elke vorm van oefening in kunnen opnemen. Door de crossfit gedurende enkele maanden systematisch drie keer per week uit te voeren, kunnen we een trainingsplan schrijven zodat geen enkele training er hetzelfde uitziet. Hierdoor kan ons lichaam elke keer weer rekenen op nieuwe uitdagingen en stellen we ons dus niet bloot aan de routine.

Crossfit – zijn er contra-indicaties?

Personen met wie er eventuele contra-indicaties voor lichamelijke activiteit, Ze kunnen waarschijnlijk ook geen crossfit training doen. Ze zijn dat is de meest voorkomende:

 • postoperatieve voorwaarden;
 • trauma en verwondingen;
 • de pijn die optreedt, verergert om jezelf in de oefening te krijgen;
 • osteoporose.

Ook sommige ziekten kunnen een contra-indicatie zijn voor dit soort training. De meest voorkomende is:

 • systeemfout cardiopulmonair;
 • hypertensie en ziekten gerelateerd aan het hart.

Omdat de crossfit hoge intensiteit training, het is niet aan te raden om het te doen in een geval van een verkoudheid en een algemene zwakte van de stemming.

Als we niet zeker weten dat we trein crossfit, is het de moeite waard om contact op te nemen met een arts die zal bepalen welke oefeningen en hoe vaak we kunnen uitvoeren.

Crossfit – samenvatting

crossfit training is een van de meest populaire vormen van training, gekozen door zowel beginners als gevorderden. Het is een algemene ontwikkelingstraining, die het mogelijk maakt om de efficiëntie van het hele lichaam te verbeteren, zodat u er veel voordeel uit kunt halen. Crossfit kan worden uitgevoerd in de sportschool, in de fitnessclub en ook thuis. Deze training omvat een verscheidenheid aan oefeningen die met of zonder apparatuur kunnen worden uitgevoerd. De hoge effectiviteit van crossfit is door vele onderzoeken bevestigd, en de training zelf is zo universeel dat je steeds vaker ook crossfit aanbiedingen voor kinderen kunt vinden. Deze lessen worden gegeven onder toezicht van ervaren instructeurs die kinderen helpen bij het ontwikkelen van flexibiliteit, mobiliteit, correcte gedragspatronen en algemene fysieke fitheid.

een vrouw en een man raakten de banden met een hamer...

Mensen die op zoek zijn naar een goede manier om de schuur van het lichaamsvet en de beeldhouwkunst van de figuur, met zal zeker geïnteresseerd zijn in de crossfit. Dit is de enige training, in die praktisch onmogelijk in een routine kunnen komen als we zullen gewoon ons trainingsplan goed plannen. Bovendien helpt de crossfit om onze stress te bestrijden, de bloedtoevoer naar de weefsels te verbeteren en versterkt de ademhalingscapaciteit. Het kan worden uitgevoerd door personen in elke van de leeftijd waarop er geen contra-indicaties zijn voor van verhoogde fysieke activiteit.