Vitamine C is een van de belangrijkste vitaminen die ons in staat stelt goed te functioneren, terwijl het menselijk lichaam niet in staat is om het zelf aan te maken. Ascorbinezuur is zeer belangrijk voor het immuunsysteem, het is een sterke antioxidant, het ondersteunt onze schoonheid en algemene conditie. We kunnen het uit de voeding halen of het in synthetische vorm aanvullen. Wat zijn de eigenschappen van vitamine C, waar kunnen we het meeste van het vitamine C vinden en wat is de invloed ervan op ons lichaam?

Oranje

Vitamine C-eigenschappen

Ondersteunt de immuniteit

Vitamine C staat vooral bekend om zijn …met hun immuniteitsverhogende eigenschappen. En in feite, Het ondersteunt echter wel het immuunsysteem, waar het om gaat. Veel mensen weten het niet, de actie ervan is vooral effectief in om infecties te voorkomen. Studies tonen aan dat systematische absorptie van ascorbinezuur kan bijdragen tot de vatbaarheid voor infecties tot 50% te verminderen, maar vitamine C is niet meer zo effectief als ons lichaam vangt wat het is… …een gek. Het is daarom het beste om het te gebruiken voor preventieve doeleinden.

Ondersteunt het cardiovasculaire systeem

Vitamine C verzegelt de vaten bloedvaten, waardoor de gemakkelijke vorming van blauwe plekken wordt voorkomen… en bloedingen. Remt de groei van slechte cholesterol, waardoor het risico van atherosclerose.

Vitamine C is van groot belang in behandeling van hypertensie omdat het helpt om de bloeddruk te reguleren slagaderlijk. Ondersteunt de absorptie van veel voedingsstoffen, in met ijzer, wat bloedarmoede kan voorkomen.


Vitamine C in kankerbehandeling

Sommige wetenschappers beweren dat intraveneuze toediening van vitamine C samen met kankermedicijnen hun werking kan versnellen en het doden van kankercellen kan beïnvloeden. Bovendien helpt vitamine C de symptomen van chemotherapie en radiotherapie te verlichten.

de vrouw houdt een glas sinaasappelsap vast


Dit effect kan alleen worden bereikt door wanneer vitamine C wordt geïnjecteerd omdat het een de mogelijkheid om alle cellen in het lichaam te bereiken. Andere onderzoekers geloven dat vitamine C het scheppingsproces kan vertragen… kanker uitzaaiingen.


Vitamine C is betrokken bij het verhogen van de activiteit van NK-cellen, ook wel bekend als natuurlijke moordenaarscellen. en T- en B-lymfocyten die betrokken zijn bij de bestrijding van ziekteverwekkers, en de verwijdering van kankercellen. Het is de moeite waard om te onthouden dat het zuur…. ascorbinezuur verbetert effectief de weerstand, en dit alleen al kan de weerstand verbeteren. bijdragen tot de preventie van kanker.

Vitamine C voor gewrichten en botten

Vitamine C neemt actief deel aan het proces van het aanmaken van collageen – eiwit, wat zeer belangrijk is voor het behoud van een goede conditie van botten en gewrichten. Ascorbinezuur kan het risico op letsel verminderen en zorgt voor flexibiliteit in de gewrichten. Bovendien is vitamine C essentieel voor de afscheiding van osseïne, een bouwsteen in het bot. De consumptie ervan wordt daarom niet alleen aanbevolen voor de preventie van infecties, maar ook voor osteoporose. Vitamine C is erg belangrijk voor mensen die aan sport doen, dus het wordt vaak gevonden in supplementen voor sporters.

Kijk eens: Versterk de gezondheid van uw spieren en gewrichten met Aliviolan!

Cosmetica met vitamine C

Deze vitamine heeft ook zijn plaats gevonden in de cosmetica-industrie. Door de afscheiding van collageen ondersteunt het de stevigheid van de huid en remt het, dankzij zijn antioxiderende eigenschappen, de schadelijke effecten van vrije radicalen. Dit is echter niet het enige effect, vitamine C beschermt tegen zonnebrand en biedt bescherming tegen UV-stralen.

Ascorbinezuur kan worden gevonden in verschillende cosmetica voor rimpels, ontworpen voor een verouderende, slappe huid. Bevat in cosmetische peelings, helpt de huid te verstevigen. Vitamine C wordt vaak gecombineerd met Q10 co-enzym in verjongende crèmes.

Vitamine C – symptomen van een tekort

Te weinig vitamine C in de kan het menselijk lichaam onaangename gevolgen hebben voor de gezondheid. Het tekort houdt verband met de verzwakking van de haarvaten en kan ook worden veroorzaakt door bijdragen aan de ontwikkeling van bloedarmoede, omdat deze vitamine toeneemt. opname van voedingsstoffen, waaronder ijzer. Wat meer is, met de Onvoldoende ascorbinezuurdeficiëntie leidt tot aandoeningen van het immuunsysteem, waardoor de gevoeligheid voor infecties, kan het ook leiden tot de ontwikkeling van scheurbuik, of astma.

Symptomen van vitamine C-tekort, op wat de moeite waard is om op te merken is dat…:

 • algemene zwakte;
 • een daling van de eetlust;
 • verhoogde neiging tot van blauwe plekken;
 • bloedend, gezwollen tandvlees;
 • spier- en gewrichtspijnen;
 • problemen met het genezen van wonden.

Lees ook: hoe van de pijn af te komen terug?

De behoefte aan vitamine C…. als het groter is?

In sommige situaties de behoefte aan vitamine C kan hoger zijn dan normaal omstandigheden. In een dergelijk geval moet het gat worden opgevuld met gewicht. de inhoud van deze vitamine in het dieet.

Toenemende vraag naar Vitamine C is aanwezig;

 • in periodes van herstel;
 • met verminderde immuniteit;
 • voor mensen die veel oefenen (intensieve cardio en krachttraining);
 • met rokers;
 • in geval van bloedarmoede;
 • in ontstekingstoestand van de huid en de slijmvliezen;
 • zwanger.

Vitamine C – bronnen

een gezond tussendoortje van groenten en fruit

De meeste vitamine C wordt gevonden in:

 • een wilde roos;
 • Ik zal peterselie;
 • rode peper;
 • …citrus;
 • aardappelen;
 • Zuurkool;
 • Spruitjes;
 • broccoli.

Vitamine C – voeding of supplementen?

Wetenschappers beweren dat als er een…. deze mogelijkheid, de meeste van de vitamine C eisen, de meeste van de vitamine C eisen is het het beste om te putten uit voedsel. Supplementen met de systematische variant van ascorbinezuur zal ook werken, maar hun opname door het lichaam is erger.

Uiteraard zorgt elke bewerking ervoor dat Er zit minder vitamine C in het eten. Hoe bescherm je jezelf tegen haar… verlies? Hier is wat advies:

 • producten te consumeren die zijn een bron van vitamine C in zijn ruwe vorm;
 • kies de meest verse vruchten die mogelijk zijn en groenten, omdat zij degene zijn die de meeste vitamine C bevatten;
 • Gebruik messen om te schillen en Roestvrijstalen schilmachines;
 • Schil groenten het best onmiddellijk voorafgaand aan de toediening en bewaar ze niet gedurende lange tijd in water;
 • plantaardige bak- en braadvloeistoffen en De vrucht kan gebruikt worden om sauzen te bereiden;
 • laten we proberen om te pellen als de dunste laag fruit- en groenteschillen, als de grootste laag van de groente- en fruitschillen de hoeveelheden vitaminen zitten er precies onder.

Attentie, alstublieft:

Vitamine C verzwakt het effect van anticonceptiepillen

Bij een dosis van meer dan 1000 mg per dag kan vitamine C het oestrogeengehalte in het bloed verhogen en de anticonceptiepillen verstoren. Vrouwen die te hoge doses vitamine C nemen, kunnen symptomen opmerken die verband houden met een overmaat aan oestrogeen, zoals galblaasaandoeningen, winderigheid, braken, misselijkheid.

Lees het ook: Een sprankelende manier om jong te zijn – Fizzy Collagen