De kleur van mijn tanden stoorde me niet altijd. In feite is het een brandend probleem sinds ik mijn haar blond geschilderd heb. De warme, strokleurige kleur past heel goed bij mijn huid (veel meer dan mijn natuurlijke bruine kleur) en na deze metamorfose kreeg ik veel complimenten. Ik wist dat het een goede beslissing was en ik wilde niet meer terug naar natuurlijk haar. Maar onlangs, toen ik mijn foto’s in een nieuwe kleur begon te bekijken, ontdekte ik met afschuw dat de kleur van mijn tanden niet significant verschilt van de kleur die ik op mijn hoofd heb! Ik raakte in paniek en begon me af te vragen of het een kwestie was van het juiste licht, of iedereen het al eerder had opgemerkt, maar ik was de enige die in dit vreselijke onbewuste bleef. Ik heb een ongelooflijk complex. Ik lach nu merkbaar minder en als ik dat doe, probeer ik mijn mond te bedekken. Ik heb nog nooit eerder aan mijn tanden gedacht. Ik had het geluk dat ik geen beugel hoefde te dragen, zoals veel van mijn collega’s, omdat mijn tanden recht en gelijkmatig zijn. Maar hoe kan ik geen aandacht besteden aan hun kleur? Ik ben teruggegaan naar de foto’s van een paar jaar geleden. Ik had een volledige, eerlijke, echt “Amerikaanse” glimlach op elk van hen. En, vreemd genoeg, heb ik geen geelachtige tint gezien. Is het echt mijn nieuwe blondine die zo de kleur van mijn tanden verovert?
Ik besloot om te doen wat elke normale persoon doet in de situatie van problemen en dubbelzinnigheden in het leven – ik begon te surfen op het internet! Ik realiseerde me al snel wat mijn probleem zou kunnen zijn. Helaas ben ik een bewonderaar van thee en koffie. Allerlei dingen! Overdag neem ik bijna nooit afscheid van mijn favoriete beker.

Het blijkt – koffie, thee of zelfs rode wijn (ik verberg niet dat ik ook graag een lichtje drink voor het diner) – dat ze verkleuring van de tanden veroorzaken. De outputkleur kan tot enkele tinten veranderen! Het is waar dat een goede hygiëne dit verhindert, maar heb ik hun hygiëne echt op de juiste manier verzorgd? Tuurlijk, ik poets mijn tanden twee keer per dag – soms nog vaker. Maar duurt het eigenlijk minstens twee minuten? Ik denk het niet…. Je zult ook geen tandzijde in mijn badkamer vinden… Om nog maar te zwijgen van mondwater. Helaas is mijn nalatigheid zichtbaar met het blote oog.

Nu is de situatie nog urgenter geworden, want na een jaar verloving is het ons eindelijk gelukt om samen met de verloofde de datum van de bruiloft vast te stellen. Over zes maanden! Dat is veel tijd aan één kant. Aan de andere kant, zal ik in staat zijn om in deze periode de juiste weg of middelen te vinden? Misschien heb je iets aan te bevelen?