Witte moerbei is een plant die uit Zuidoost-Azië komt en meestal uit China. De witte moerbeivariëteit heeft waardevolle therapeutische en gezondheidskenmerken, die in het begin vooral in Aziatische landen werden gebruikt en vandaag de dag ook in Europese landen zeer populair zijn.

Wat is witte moerbei?

Witte moerbei (Morus alba) is tot 10 meter hoog. De vruchten zijn eetbaar en worden gebruikt in de natuurgeneeskunde in Afghanistan en Kasjmir. Witte moerbei staat bekend als een koortswerend, diuretisch of lactatiestimulerend middel. Witte moerbeibladeren daarentegen worden aanbevolen voor diabetici, omdat ze hypoglykemische effecten hebben en daardoor een lagere bloedsuikerspiegel.

Witte moerbei is een kleine boomsoort. Het wordt niet alleen gebruikt als voedselproduct, maar ook voor de productie van meubels en verschillende soorten draaiende producten. Daarnaast wordt de plant steeds vaker geplant als decoratie van populaire parken en tuinen.

Witte moerbei – gezondheidsbevorderende eigenschappen

Witte moerbei bevat de grootste therapeutische en gezondheidsvoordelen voor de mens in bladeren en vruchten. In de traditionele Chinese geneeskunde worden witte moerbeibladeren gebruikt als middel om de bloeddruk te regelen of het cholesterolgehalte te normaliseren. Witte moerbeiwortelextracten worden gewaardeerd en gebruikt als hulpmiddel bij hoge koorts, diverse pijnen of ontstekingen. Witte moerbei heeft in zijn samenstelling stoffen zoals:

  • Thiamine
  • Riboflavine
  • Pyridoxine
  • Nicotinezuur
  • Pectine
  • Flavonoïden

Elk van deze ingrediënten, die we in goede doses aan het lichaam leveren, kan een positieve invloed hebben op het functioneren ervan. Flavonoïde inhoud elimineert vrije radicalen en hun schadelijke effecten. Dit vermindert het risico van tumorvorming, mutatie en celbeschadiging. Het vertraagt ook hun veroudering. Pectine is een mengsel van koolhydraten die planten bevatten. Zeer hoog gehalte aan verschillende soorten pectines verbetert de darmfunctie en normaliseert de cyclus van darmbewegingen.

Witte moerbeiboomvrucht wordt gebruikt als profylactische en preventieve maatregel voor diabetes type 2 en de behandeling ervan. Deze plant stabiliseert de bloedglucosewaarden en beperkt de absorptie ervan. De consumptie van witte moerbeiboomvruchten wordt vooral aanbevolen voor mensen met ziekten en aandoeningen zoals:

  • Maagzweren, duodenale zweren
  • Hart- of vaatziekten
  • Chronische constipatie
  • Hyperaciditeit van het spijsverteringsstelsel – Overmatige maagsapafscheiding

Witte moerbei om af te slanken – Wat doet het?

Wit Moravië heeft zijn grootste faam verworven in landen met een hoog ontwikkelde economie. Het won daar aan populariteit dankzij activiteiten die de afslankperiode ondersteunen. Veel mensen noemen het een plant met prachtige afslankende eigenschappen. Dit komt doordat het in vergelijking met andere planten effectiever werkt en betere resultaten geeft. Opgemerkt moet echter worden dat witte moerbeivruchten geen gewichtsverlies voordelen hebben, maar ze ondersteunen een dieet voor het verminderen van het gewicht, gewichtsverlies en regelmatige lichaamsbeweging.

De beste vorm om deze vrucht te consumeren om af te slanken is de meest aanbevolen vorm van witte moerbeienthee, die meestal wordt verkocht zonder onnodige additieven in de samenstelling. De kwestie van voedingssupplementen met de toevoeging van witte moerbei ziet er anders uit. In deze situatie is het het beste om op de bijsluiters altijd de formule van zo’n preparaat te controleren, omdat de inhoud van dergelijke extracten van witte moerbei soms erg klein is. Het is dus het beste om degenen te kiezen die de hoogste concentratie van hen hebben.

Hij leest ook: Rode thee om af te slanken

Witte moerbei – plantaardige productie

Alle fruit gekocht in de winkel, voedingssupplementen en zelfs thee zijn belangrijk. Onder vrijwel alle vormen heeft witte moerbei een kans om grote voordelen voor ons lichaam te brengen. Maar je kunt er toch het meeste voordeel uit halen door deze plant zelf te kweken en er vers, natuurlijk fruit uit te halen. Overweeg om zelfs in uw eigen tuin witte moerbei te kweken, want deze plant heeft echt lage bodemeisen. Er is dus geen behoefte aan lange zorguren.

Als je op zoek bent naar een goede omgeving voor witte moerbei, vergeet dan niet om een plek te vinden die geen wetland is. De plant houdt niet van een te hoge luchtvochtigheid, dus het zal zich ontwikkelen en vruchten dragen wanneer het geplant wordt in een medium-vochtige omgeving en met een goede toegang tot de zon. Herfst- en winterseizoenen kunnen deze plant bedreigen. Om deze reden is het het beste om de moerbei te beschermen door deze in folie te wikkelen – dit minimaliseert het risico op vorst.

Witte moerbei heeft, net als zwarte moerbei, niet veel werk en vele uren zorg nodig. Daarom is het de moeite waard om eraan te denken om zieke takken te elimineren. Eens in de drie jaar is het ook aan te raden om ze te bemesten met compost of mest. Dit zal ervoor zorgen dat de plant uitstekende voorwaarden heeft voor verdere ontwikkeling. Het zal ook goed zijn om het een beetje bij te knippen. Als de boom vrij onregelmatig groeit of niet erg groot is, kan hij van tijd tot tijd gesnoeid worden. Als u besluit om witte moerbei te planten, moet u een specifiek type moerbei kiezen, die afhankelijk is van uw voorkeuren en verwachtingen. In de meeste witte moerbeibomen groeien de bomen tot een grote omvang, wat het oogsten bemoeilijkt. Om dit probleem te vermijden is het de moeite waard om te kiezen voor de variëteit “Pendula”. Deze boom zal niet uitgroeien tot een grote maat.

Lees ook: Silvets – een voedingssupplement met groene thee extracten