Yerba mate is een plant die gekweekt wordt in Zuid-Amerika, in landen als Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay. Deze drank is bereid uit een tropische plant, dus rijk aan alle vitaminen en mineralen. Zoals vele klinische studies hebben aangetoond, yerba mate heeft veel pro-gezondheid eigenschappen en heeft een positief effect op het hele gewichtsverlies proces.

Yerba mate – pro-gezondheid eigenschappen

Yerba mate is een plant die groeit in tropische gebieden van Zuid-Amerika. Yerba mate bladeren worden gebruikt om infusie te bereiden in de vorm van thee, die enorme hoeveelheden vitaminen uit influenza B, vitamine A, vitamine A, PP, C, H, evenals mineralen zoals ijzer, natrium, magnesium, kalium, zwavel, silicium, koper en fosfor bevat. Na het zetten van dergelijke thee komen veel flavonoïden, zoals chlorogeenzuur of kaneelzuur, in het brouwproces. Ze vertonen diverse biologische effecten op het menselijk lichaam. Ze hebben ook antioxiderende eigenschappen. Elimineer vrije radicalen, die celveroudering en rimpels voorkomt. Bovendien, cafeïne derivaten in yerba mate aanzienlijk stimuleren het zenuwstelsel en verbeteren van de mogelijkheid om de aandacht of het geheugen processen te concentreren.

Lees ook: Chlorella en Spirulina

Pro-gezonde eigenschappen van Yerba mate maken het.

 • Stimuleert het zenuwstelsel.
 • Elimineert het gevoel van vermoeidheid en gebrek aan levensenergie.
 • Verhoogt de concentratie en het vermogen om de aandacht te richten.
 • Hiermee kunt u zich beter herinneren.
 • Het heeft antioxiderende eigenschappen, d.w.z. het heeft een anti-aging effect.
 • Het reguleert myocardiale acties.
 • Voorkomt bloedarmoede.
 • Versterkt botten en tanden aanzienlijk.
 • Het heeft een diuretisch effect, dus het helpt bij het verwijderen van gifstoffen en schadelijke stoffen uit het lichaam.
 • Ondanks de vele therapeutische eigenschappen, wordt Yerba mate niet aanbevolen voor gebruik door zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, kinderen jonger dan 12 jaar en mensen met peptische zweerziekte.
 • Yerba mate voor gewichtsverlies – een bondgenoot in de strijd tegen obesitas.

Obesitas is een chronische ziekte. Het belangrijkste symptoom is een overgeprogrammeerde toename van het lichaamsvetweefsel. Gewoonlijk is overgewicht ook een neiging tot het ontwikkelen van atherosclerose. Er zijn vele klinische en epidemiologische studies die hebben aangetoond dat het eten van yerba mate voorkomt de ontwikkeling van atherosclerose en ondersteunt het proces van gewichtsverlies.

Yerba mate remt te veel activiteit van het spijsverteringsenzym, d.w.z. pancreaslipase, dat vetten verteert. Als gevolg van de remming ervan verteren vetten niet in de dunne darm, terwijl de calorische waarde van de maaltijd niet wordt verlaagd. Daarom is het het beste om Yerba mate te drinken binnen een half uur na het eten van een gerecht dat een hoog vetgehalte heeft, dat wil zeggen bij voorkeur lunch of diner. Stoffen in de matras gaan oxidatie van LDL-cholesterol tegen. Dit gaat de vorming van atherosclerotische plaque tegen en vernauwt de bloedvaten van het hart en de hersenen, wat leidt tot hartaanvallen of beroerte.

Mensen die lijden aan obesitas hebben meestal huidaandoeningen. Veel ontstekingen verschijnen op hun gezicht en worden in grote hoeveelheden gegenereerd door vrije radicalen. Ze beschadigen huidcellen en collageenvezels, die een gebrek aan elasticiteit en merkbare rimpels veroorzaken. Dergelijke effecten worden voorkomen door regelmatig gebruik van yerba mate in uw dieet.

Hoe goed te brouwen en te gebruiken yerba mate?

Yerba wordt geserveerd in mate en guampas. Meestal zijn er kalebassen, maar er zijn ook keramische en houten kalebassen. Deze manier van drogen wordt tot ¾ van het volume ingeschonken en vervolgens worden de bladeren in de vorm van de grond en de stengel gelegd. Zo’n vat moet zo worden ingesteld dat de droger een afschuining creëert. Dan moeten we een buis, een zogenaamde bomille, in het midden plaatsen. Het wordt gebruikt om te drinken. Drogen met water, waarvan de temperatuur tussen de 65 en 80°C moet liggen, dus het mag geen kokend water zijn.

Wanneer u stoom yerba mate de eerste keer dat je moet u voldoende water te gebruiken, zodat de gedroogde bladeren volledig te absorberen. Na enkele minuten wachten wordt het water volledig in het water gegoten. De goede kwaliteit van de schop garandeert de mogelijkheid van meervoudig brouwen. Yerba mate moet worden gestoomd met behulp van verschillende methoden: Argentijnse of Uruguayaanse. Ze verschillen in de manier waarop ze de bommen in de droogte zetten.
Het is dus een goed idee om yerba mate op te nemen in uw dieet of om de populaire drank die u elke dag drinkt te vervangen, evenals regelmatige thee. Maar wat voor soort yerba is het beste? De meningen over deze kwestie zijn nogal verdeeld, en alles hangt af van individuele omstandigheden, smaak of voorkeuren, en er zijn echt veel soorten van deze drank.

Sommige mensen denken dat de zwakkere yerba mate is de beste. Anderen geven de voorkeur aan meer aromatisch. Het feit wat yerba is geschikt voor onze smaak en de kosten ervan is de moeite waard een kijkje te nemen op de blog, waar veel mensen hun mening te delen op dit gebied.

Wanneer we echter geen tijd hebben om yerba voor te bereiden, kunnen we gebruik maken van een minder arbeidsintensief alternatief zoals cocktails om af te slanken, maar ook van handige en gezonde producten zoals Choco Lite of Diet Lite. Voor degenen die niet van de zeer intense smaak en aroma van yerba houden, heb ik groene thee, waarvan het extract kan worden gevonden in het voedingssupplement op basis van natuurlijke ingrediënten Silvets.