Regelmatige oefeningen hebben een positief effect op de impact op ons hele lichaam. Ze ondersteunen het cardiovasculaire systeem, zorgen voor een goed humeur, helpen om een slank figuur te behouden, en de kwaliteit van de slaap te verbeteren. En hoewel er veel te zeggen valt over hoe belangrijk het is…. is de fysieke activiteit in het leven van ieder mens, zijn er situaties waarin de goede prestaties van de sport in twijfel kunnen worden getrokken op het vlak van Proost. Een van deze staten is zwangerschap, wat een proces is van veel veranderingen in het systeem van de toekomstige moeder. Veel vrouwen vragen zich af…. vraag: kan je oefenen terwijl je zwanger bent? Het antwoord is duidelijk – Dat kan je wel. Je moet alleen weten hoe.

Zwangerschapsoefeningen – zijn ze dat? Veilig?

In tegenstelling tot de vooroordelen van sommige mensen, hoe actiever een zwangere vrouw is, hoe gemakkelijker zij zich kan aanpassen aan het veranderende uiterlijk en de veranderingen in het lichaam. Bovendien helpt zwangerschapsactiviteit je om sneller weer in vorm te komen na de bevalling. Oefeningen zijn niet gevaarlijk voor het kind, natuurlijk moet je bescheiden zijn en weten welke disciplines goed werken voor zwangere vrouwen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat vrouwen die actief zijn tijdens de zwangerschap minder problemen ondervinden tijdens de zwangerschap en de bevalling.

je oefent met de bal

Niet elke vorm van sport tijdens de zwangerschap (in het bijzonder de geavanceerde) is veilig en dus mogelijk Het is de moeite waard om uw opleiding met uw arts te bespreken, hij zal u vertellen hoe lang u al met hem werkt. u kunt normaal oefenen en in welk trimester u een beetje moet zijn de training vertragen of stoppen.

Wat maakt zwangere oefening misschien niet veilig is? Fysieke inspanning wordt niet aanbevolen. zwangere vrouwen die zwanger bleken te zijn:

 • hart- en longziekte;
 • baarmoederhalsfalen;
 • Meervoudige zwangerschappen met risico op bevalling voorbarig;
 • voorste lager;
 • hoge bloeddruk;
 • preeclampsie;
 • bloedarmoede.

Waarom zou ik sporten tijdens de zwangerschap?

Als er geen contra-indicaties zijn voor lichamelijke activiteit, kan regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap om veel voordelen te bieden aan toekomstige moeders:

 • verlichting van rugpijn;
 • om constipatie tegen te gaan;
 • het risico op diabetes te verminderen zwanger;
 • buitensporige groei beperken …gewicht;
 • de stemming te verbeteren;
 • helpen je in vorm te houden;
 • het gemakkelijker maken om weer in vorm te komen na bevalling;
 • het risico op depressie te verminderen postpartum;
 • van invloed op de gemakkelijkere geboorte.

Hoe te oefenen tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van de moeder snel en ondergaat haar lichaam vele processen. Het is de moeite waard om te weten dat een verandering in het lichaamsgewicht bevorderlijk is voor een verandering in het zwaartepunt, wat betekent dat oefeningen waarvoor veel bewegingscoördinatie en evenwicht nodig is, gevaarlijk kunnen zijn, dus ze worden niet aanbevolen in een later stadium.

je oefent

Naarmate de zwangerschap zich ontwikkelt, beginnen ze te de ligamenten en gewrichten in het bekkengebied te ontspannen, Oefeningen die snelle bewegingen vereisen, worden daarom niet aanbevolen.

Bij sommige vrouwen zijn drukschommelingen kan duizeligheid veroorzaken, daarom kunnen zwangere vrouwen… moet zich onthouden van te actief te zijn.

Dus wat kun je oefenen als je zwanger bent? om gezond te blijven? Hier zijn enkele voorbeelden van activiteiten fysiek, geschikt voor zwangere vrouwen.

maart

Energieke wandelingen zijn een goede optie. om het lichaam te stimuleren en het hele lichaam van zuurstof te voorzien. Het is een…. Het is een… Deze activiteit wordt met name aanbevolen voor zwangere vrouwen die die ze nog niet eerder hebben geoefend. Hij draagt een zeer laag risico bij zich… Letsel en geen belasting van de gewrichten. Een snelle mars zal van invloed zijn op de cardiovasculaire functie te verbeteren en de bloedcirculatie in de bloedsomloop te stimuleren van de onderste lichaamsdelen.

Watersport

Zwemmen en wateraerobics zijn de volgende een uitstekende manier om je spieren te versterken en je conditie in stand te houden fysiek. Dankzij de waterbestendigheid is er geen risico op evenwichtsverlies, dat kan eindigen in een pijnlijke val. Wat meer is, het water… Ontspant en vermindert de spierspanning, waardoor u in staat bent om ontspanning van het hele lichaam. Zwembadoefeningen belasten de spieren niet en gewrichten zijn ook veilig voor de wervelkolom. En bovendien…. helpen om een goed cijfer te behouden tijdens de zwangerschap.


Stationaire fiets

Zelfs een soepele rit op een normale fiets gaat gepaard met het risico van vallen, dus is het beter om een stilstaande machine te gebruiken. Op zo’n fiets kunnen we de intensiteit van de training gemakkelijker onder controle houden, we stellen ons niet bloot aan plotselinge veranderingen in de steilte van het terrein en minder belasting van de kniegewrichten. Op deze manier houden we het lichaam in goede conditie en verbeteren we de efficiëntie van het lichaam. Het is daarom ideaal voor zwangere vrouwen.

Hoe vaak oefen ik tijdens de zwangerschap?

Het opleidingsplan voor zwangere vrouwen moet worden geraadpleegd met uw arts en worden aangepast aan uw individuele medische voorgeschiedenis en het stadium van uw zwangerschap. Het is ook de moeite waard om rekening te houden met het opleidingsniveau van de toekomstige moeder. Bij afwezigheid van contra-indicaties kan 2-4 keer per week met een matige intensiteit gedurende ongeveer 30 minuten worden getraind.

Je oefent op een bal.

De intensiteit van de opleiding moet als volgt zijn aangepast aan uw individuele behoeften. Een toekomstige mama zou een om naar je lichaam te luisteren zodat je niet overdrijft in het tempo van je oefeningen.

Wat moet ik niet doen als ik zwanger ben?

Ondanks het feit dat de fysieke activiteit in de tijdens de zwangerschap is aan te raden, sommige oefeningen kunnen zelfs gevaarlijk voor de toekomstige moeder. Het uitvoeren van gewelddadige bewegingen, oefeningen die een sterke coördinatie vereisen, oefeningen met excessen Dit alles is beter voor de postpartum periode. Het wordt ook aanbevolen om contactsporten te vermijden zoals basketbal of volleybal. Zwangere vrouwen moeten stoppen met rijden… paardrijden, skiën en andere extreme activiteiten met vanwege het verhoogde risico om te vallen. Lichaamsbeweging op in de frisse lucht is zeer aan te bevelen, maar niet in het in het heetst van de dag.

Tips die nuttig zijn voor de actieve toekomstige moeders:

 • Draag een losse, comfortabele outfit;
 • een stabiel paar schoenen te kopen voor jezelf over een sterke zool;
 • Eet niet direct voor het begin van het jaar. opleiding;
 • Oefen op vlak terrein;
 • vergeet de juiste niet. de hydratatie van het lichaam;
 • Doe voor elke trainingssessie het volgende Opwarmen;
 • als je oefent in de positie dat je in de positie bent Ga liggen, sta langzaam op om duizeligheid te voorkomen;
 • als je pijn voelt en… ongemak, stop met trainen;
 • trein met een gematigde …met intensiteit.

Toekomstige moeders hoeven niet af te zien van beweging, maar ze moeten wel voorzichtig zijn met bewegen. Er zijn veel oefeningen die uw baby niet in gevaar brengen en uw moeder in vorm houden. Liefhebbers van intensieve cardio- en handbaltraining zullen een paar maanden lang afscheid moeten nemen van hun favoriete hobby’s, maar dat betekent niet dat ze in deze periode geen andere activiteiten kunnen ondernemen.